coming outdag 2015Afgelopen zaterdag (10 oktober) was het Nationale Coming Out dag. JIP Zoetermeer, stichting MOOI en stichting Buurtwerk sloegen de handen ineen en waren die middag in het Stadshart om aandacht te vragen voor homo-acceptatie.

Roze koopmannen deelden ‘homosokken’ uit aan winkelend publiek en gingen in gesprek met hen. De zwarte sokken waren eigenlijk heel normaal, net als homoseksualiteit. Er werden leuke discussies gevoerd over acceptatie in Zoetermeer en nabij de Media markt ging men ‘uit de kast’ met een hartenkreet voor jongeren in Zoetermeer die worstelen met hun geaardheid.

Met een heerlijk zonnetje, lekkere cupcakes, regenboogvlaggen en veel bekijks werd de Coming Out dag afgesloten met een flashmob op het plein voor de Hema.

Ook in Zoetermeer blijft het van belang dat iedereen gewoon zichzelf kan zijn. Zonder gediscrimineerd of uitgesloten te worden. Jongeren die hiermee geconfronteerd worden of vragen over hebben kunnen bij het Jongeren Informatie Punt terecht voor gratis informatie en advies.

Mediawedstrijd

Ben jij geïnspireerd geraakt om jouw mening over vooroordelen en discriminatie te laten horen? Doe mee met de wedstrijd van het JIP en maak kans op één van de twee cadeaubonnen t.w.v. 50 euro!

Maak een blog, vlog, filmpje of Vine met als motto: ‘Uit de kast als jezelf’. Wees creatief, recht voor z’n raap, persoonlijk en maak er wat moois van. Zet het online op jouw eigen social media met #uitdekastalsjezelf. Stuur ons een mailtje met een link naar jouw boodschap, en zet er ook je naam, leeftijd en mobiele nummer bij. De deadline is vrijdag 23 oktober. Op maandag 26 oktober worden de winnaars gebeld en bekend gemaakt op www.jipzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-