Stichting Jong Perspectief bestaat 10 jaar en vierde dit jubileum onder meer met een mini-symposium op vrijdag 9 oktober in het CKC met als thema: het effect van het maatjesproject op langere termijn. Er werd teruggeblikt op maatjesprojecten en de bereikte doelen daarbij.

Ymi Dekker en Diana Huurman werden geïnterviewd hoe Jong Perspectief 10 jaar geleden voorzichtig de Zoetermeerse bodem doorkruiste. Ook oud vrijwilligers kwamen aan het woord en een maatjeskoppel durfde het zelfs aan om te zingen voor het publiek. De krachtige film die de werkwijze van Jong Perspectief in beeld brengt bezorgde vele aanwezigen een brok in de keel.

Maak het groot, maar houdt het klein

Een panel van beleidsmakers, verwijzers en vrijwilligers gingen n.a.v. de lezing van Drs. Kees Bakker (bestuurder van het Nederlands Jeugdinstituut) over het thema ‘De Kracht van Aandacht’ met elkaar in discussie over een aantal pittige stellingen. Deze diepgaande discussie bracht nieuwe inzichten en Kees Bakker vatte dit o.a. samen met; “Maak het groot, maar houdt het klein”. De kracht van een maatjesproject bewijst zich door een goede organisatie die mensen met elkaar verbindt zodat een jongere zich op een veilige en laagdrempelige manier kan ontwikkelen in zijn of haar directe leefomgeving.

6S8A9234

6S8A9240

Jubileumboek

Het publiek werd tussendoor getrakteerd op optredens van Jovel Entertainment die het project ook een warm hart toedraagt. Symbolisch maar vooral ludiek overhandigde zij het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘De kracht van aandacht’ aan oprichtster Ymi Dekker. Een inspirerende maar zeker ook ontroerende middag omdat het vooral bevestigde dat ieder kind aandacht nodig heeft en Jong Perspectief hier alweer 10 jaar vele steentjes aan bijdraagt!

Ook bijdragen?

Wilt u meer weten over dit zinvolle maar vooral leuke vrijwilligerswerk dan is een bezoek aan de website zeker de moeite waard; www.jongperspectief.nl. Veel jongeren zoeken nog een maatje. Wellicht iets voor u?!

-advertenties-

-goede doel-