20151011 1151322Het Mentorproject Zoetermeer is een project, gesubsidieerd door de Gemeente Zoetermeer. Het project zet zich in voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De basisschool draagt de leerlingen aan die in aanmerking komen voor een mentor. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom nu net die leerling een steuntje in de rug nodig heeft. Doel is en blijft in ieder geval de leefwereld te vergroten, voortijdig schooluitval te voorkomen en leerlingen bekend maken met sport in het algemeen. Ook dit jaar doet een zestal scholen mee: Het Zwanenbos, De Watersnip, De Meerpaal, Het Groene Hart , De Vijverburgh en ‘t Schrijverke.

Het Mentorproject werkt met jong-volwassenen in de leeftijd van 18-23 jaar die één dag in de week, minimaal één uur door willen brengen met een basisschool-leerling. De bedoeling is dat de leerling in de mentor een grotere broer of zus vindt die met hem of haar leuke dingen gaat doen, een luisterend oor biedt, maar waar je ook een goed gesprek mee kan voeren.

Vanuit het project worden de mentoren gezocht, getraind en begeleid. Voor studenten kan het extra aantrekkelijk zijn om aan het project mee te werken omdat het niet alleen heel dankbaar werk is, maar ook goed op je cv staat, goed is voor je ontwikkeling en veel voldoening geeft; er zijn al samenwerkingsafspraken met enkele opleidingen van de Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden, Inholland en de Hogeschool Rotterdam waardoor de studenten ook studiepunten toegekend krijgen voor hun deelname. Steeds meer opleidingen zien de meerwaarde van dit project voor hun studenten.

Komend weekend is er weer een training voor een volgende groep enthousiastelingen. Inschrijven voor het trainingsweekend zaterdag 31 oktober en zondag 1 november is nog mogelijk. Kijk voor informatie op de site of stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-advertenties-

-goede doel-