7Stichting A Break 4 Kids heeft een cheque twv €4.185,00 ontvangen van de Prins Florisschool te Zoetermeer. Dit geld zal besteed worden aan kinderen die niet meer thuis kunnen wonen door verschillende omstandigheden, en terechtkomen in opvanghuizen. Per huis zitten 8-10 kinderen in de leeftijd tussen de 12-18 jaar.

Stichting A Break 4 Kids, opgericht door Wytze en Marjan Weistra in 2011 en die volledig bestaat uit ongeveer 25 vrijwilligers, maakt het mogelijk om met deze kinderen gezellige uitstapjes te maken. Ze bezoeken een zwembad, pretpark, bowlingcentrum en nog veel meer tijdens alle schoolvakanties, zodat ook deze kinderen iets leuks hebben om naar uit te kijken. Maar het allermooiste is toch wel de Kerstavond. Een gezellige locatie met heerlijk eten, waar alle kinderen een goed gevulde toilettas krijgen met diverse cadeautjes. Vooral het samenzijn is fantastisch en de kinderen vinden het geweldig om zich eens lekker op te doffen! A Break 4 Kids bezoekt inmiddels 9 huizen.

Afgelopen jaar is de stichting gestart met zogenaamde welkom pakketjes. Elk kind die nieuw in een opvanghuis komt, krijgt een tasje vol met de nodige toiletartikelen, en natuurlijk de handdoeken en washandjes, want deze worden in de huizen gezamenlijk gebruikt. In dit welkom pakketje zit tevens een mooie bemoedigingskaart, om de kinderen een hart onder de riem te steken, want dat hebben ze nodig!

Het geld wordt volledig aan de uitstapjes besteed. Voor de toilettasjes en de handdoeken is de stichting geheel afhankelijk van donaties.

-advertenties-

-goede doel-