20151013 67795

Lustrumloop: sommige leerlingen liepen met extra uitdaging de loop!

De feestweek van het Erasmus College begon afgelopen weekend al met een goed bezochte reünie voor oud-leerlingen en –leraren van de school. In de afgelopen 45 jaar hebben heel veel Zoetermeerders les gehad op het Erasmus, het was dan ook behoorlijk druk op het reüniefeest! Ook oud-leerling René van Kooten was weer van de partij op zijn oude school en gaf een optreden voor het aanwezige publiek.

Voor de leerlingen begon de Erasmus lustrumweek maandagochtend met schaatsen in Silverdome. Veel leerlingen waagden zich zelf op het ijs of keken naar de demonstraties ijsdansen en ijshockey. Terug op school konden zij aan de slag met workshops voor het filmfestival. Groepjes leerlingen maken hierbij zelf een korte film, waarbij regie, script, schmink, attributen en acteurs allemaal zelf geregeld moet worden. Vrijdag wordt tijdens de finale van het festival de winnende film bekend gemaakt!

20151013 67796 erasmus lustrum 1
erasmus lustrum 2 erasmus lustrum 3

Erasmus Plaza is het kloppend hart van het lustrum. Het centrale deel van de school is getransformeerd tot een waar feestdorp met tal van cafeetjes, restaurantjes, theatertjes, buffetjes en terrasjes. Erasmus Plaza is geopend tot en met vrijdag.

Dinsdag leverden de Erasmusleerlingen ook een sportieve inspanning in de Lustrumloop: 8 uur lang liepen leerlingen rondjes rond de school voor het goede doel. Ingedeeld in groepen liep elke leerling ongeveer een half uur, om daarna het stokje weer over te dragen aan de volgende groep.

 

Foto's: Erasmus Lustrum, Bart van Liebergen

-advertenties-

-goede doel-