vluchtelingenopvangDe gemeente Zoetermeer gaat twee Stadsgesprekken houden om iedereen de kans te geven zich uit te spreken over de mogelijke komst van asielzoekers naar de stad. De komst van vluchtelingen leidde woensdag nog in Den Haag tot commotie, toen burgers de gemeenteraadsvergadering over asielzoekers wilden bijwonen. Ook in andere steden leidde de komst van asielzoekers achteraf tot spanningen. De gemeente Zoetermeer wil het anders aanpakken en geeft de burgers inspraak voor er een besluit wordt genomen over de mogelijke komst van asielzoekers.

De Stadsgesprekken worden gehouden op 28 en 29 oktober, van 20 uur tot 22.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis aan de Frankrijklaan 6. Mensen worden verzocht zich aan te melden voor deze bijeenkomst, maar op dit moment is nog niet bekend waar aanmelden kan. Binnenkort op onze site meer hierover.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen bewoners vragen stellen over het vluchtelingenvraagstuk en zal de gemeente informatie geven over de plannen die er zijn. De gemeenteraad zal een week later een besluit nemen over de mogelijke opvang van vluchtelingen in de stad.

-advertenties-

-goede doel-