foto meve project 2015Op vrijdag 9 oktober 2015 gaf wethouder mevrouw Isabelle Vugts het startsein voor het nieuwe project ‘help elkaar’, door de eerste verhuiszak met kleding te overhandigen aan Raimond Pouw van de Kledingbank MeVe. Hiermee beginnen de drie Zoetermeerse organisaties Kledingbank MeVe, Scholte Verhuis Groep en Kiwanis Zoetermeer een pilot om de medemens te helpen aan benodigdheden zoals kleding, speelgoed en gebruiksartikelen.

Michel Oldenburg van Kiwanis Zoetermeer: “Tijdens een bedrijfsbezoek van Kiwanis aan Kledingbank MeVe is het idee van dit project ontstaan, waarmee je heel eenvoudig je medemens kunt helpen door samen te werken. We zijn direct naar Scholte Verhuis Groep gegaan, een bedrijf waarvan we wisten dat ook zij een goede maatschappelijke instelling hebben”. Robert Ruter van Scholte Verhuis Groep Euromovers: “Ik zag meteen de kansen en de voordelen voor iedereen. Wij bezoeken heel veel bedrijven en particulieren die, als zij gaan verhuizen, drastisch op gaan ruimen. Deze spullen kunnen voor de medemens nog heel bruikbaar zijn. Met dit project kunnen we dat niet alleen onder de aandacht brengen, maar zijn we tevens in staat om deze spullen op te halen en af te leveren”.

Duurzaam project ‘help elkaar’

Win-win-win dus: door deze unieke samenwerking hoeven mensen die verhuizen geen bruikbare spullen weg te gooien. In goede staat verkerende kleding, speelgoed en gebruiksartikelen worden verzameld en bij de kledingbank afgeleverd. Kledingbank MeVe verzorgt vervolgens de verdeling onder de Zoetermeerders.

Kiwanis Zoetermeer en Scholte Verhuis Groep Euromovers hebben de eerste inzamelzakken bekostigd en hebben daar weer partners aan verbonden. De inzamelzakken zijn van dermate hoogwaardige kwaliteit dat ze herbruikbaar zijn en zijn voorzien van stickers met alle relevante informatie.

Wethouder Mevrouw I. Vugts: "We hebben in Zoetermeer veel instanties om Zoetermeerders hulp te bieden waar nodig, maar ze moeten ook gevonden worden en krachten bundelen. Dit zie je nu gelukkig steeds meer gebeuren. Er ontstaan nieuwe duurzame samenwerkingsverbanden tussen stichtingen, service clubs, overheid en bedrijfsleven”.

Op de foto van links naar rechts: Wethouder mevrouw I. Vugts Gemeente Zoetermeer, Michel Oldenburg Kiwanis Zoetermeer, Patricia Meijer Kiwanis Zoetermeer, Robert Ruter Scholte Verhuis Groep Euromovers, Raimond Pouw Kledingbank MeVe

 

Kledingbank Meve

MEVE! DIJKWATER

Dijkwater 3, 2715 EA Zoetermeer

Maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 16:00

Inschrijven: maandag en woensdag van 9:30 tot 12:30

MEVE! PALENSTEIN

van Duvenvoordepad 13, 2722 CB Zoetermeer

Maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 15:00

Inschrijven: maandag van 12:00 tot 15:00

-advertenties-

-goede doel-