20151016 67960Afgelopen augustus zijn inwoners van Zoetermeer opgeroepen om innovatieve ideeën in de openbare ruimte kenbaar te maken. In de week van 12 tot en met 16 oktober staat gemeente Zoetermeer in het teken van pionieren en vernieuwen. De hele week zijn er verschillende ontmoetingen georganiseerd door en voor de stad. Deze week zijn twee innovatieve ideeën voor in de openbare ruimte uitgekozen uit alle inzendingen die de gemeente ontvangen heeft.

20151016 67956Het meest innovatieve idee ingezonden door Rick van Dijk is: oplaadpunten voor mobiele telefoons, tablets en laptops in de openbare ruimte. Op of bij bankjes zou een oplaad punt geplaatst kunnen worden waarbij de stroom door middel van een zonnepaneel geleverd zou kunnen worden. Dit idee wil de gemeente op korte termijn realiseren. De winnaar kreeg van wethouder Marc Rosier een presentje, met de uitnodiging om bij de onthulling te zijn als de bankjes er ook daadwerkelijk komen!

Rick van Dijk noemde in zijn inzending meerdere ideeën. Zo ook het idee om aan lantaarnpalen sensoren op te hangen die allerhande data verzamelen, zoals informatie over het weer, luchtkwaliteit en aanwezigheid van pollen. Deze data zouden voor iedereen beschikbaar online te raadplegen moeten zijn. De gemeente wil kijken of dit realiseerbaar is op de iets langere termijn.

Ook het idee van Nettie van Dijk om in de openbare ruimte (kunst)objecten te plaatsen die uitdagen tot bewegen vindt de gemeente sympathiek. De indiener denkt aan grote schommels in een groenstrook waarop mensen muziek kunnen maken door te schommelen. Wethouder Marc Rosier: “Het is ontzettend leuk om innovatieve ideeën van Zoetermeerse inwoners aangereikt te krijgen. Het idee van Rick vonden we het meest innovatief voor Zoetermeer. Overigens zijn alle ideeën enthousiast ontvangen en krijgt iedere inzender een positieve reactie. We zullen de ideeën daar waar mogelijk faciliteren als de inzenders verder willen gaan met hun idee.”

-advertenties-

-goede doel-