De winnaar van de publieksprijs: 'Trigger'

Het Erasmus Film Festival was één van de onderdelen van het 45-jarig lustrum van het Erasmus College. Tijdens de Lustrumweek waren er heel veel verschillende activiteiten, zo konden de leerlingen zich bijvoorbeeld ook opgeven voor het Film Festival.

triggerEerst volgden de leerlingen verschillende workshops waarin zij meer konden leren over het maken van een korte film. In de workshop 'acteren voor de camera' werd vooral gelet op echte emotie en ademhaling. Als je bang bent haal je bijvoorbeeld op een andere manier adem dan als je blij bent, dit zie je terug in de 'echtheid' van het acteren. Een van de leerlingen, Robine, vertelt: "Je moet vooral letten op je gezichtsuitdrukking en houding. De emotie uitbeelden zonder te praten! Ik heb al toneelervaring, maar merkte dat je voor de film veel kleiner moet acteren. Dat is een groot verschil!"

Andere groepen leerlingen deden mee aan een stop-motion workshop waarin zij leerden hoe je een animatiefilmpje van  1 minuut kan maken. Ook montage, camera en regisseren kwamen terug in de workshops. Na twee dagen workshops gingen de leerlingen in groepjes werken aan hun eigen film. Hierbij konden zij kiezen uit een documentaire, een stop-motion film of een zelfbedacht verhaal.

Vrijdag 16 oktober werden 9 films gepresenteerd tijdens de finale van het Erasmus Film Festival in de kleine aula. Publiek en spelers keken vol bewondering en spanning naar elkaars werk. Er werd gestreden om twee prijzen: de prijs die de vakjury van het Erasmus zou toekennen en de publieksprijs. Beide winnaars mogen door naar de landelijke finale van het Nationale Film Festival voor Scholieren, dat volgend jaar in september zal worden gehouden.

De keuze van de vakjury viel op het filmpje 'EC-rol', een stop-motion film gemaakt door Anne, Floo, Robin, Danyla en Lily-Mae. Bij de publieksjury was de keus met ruime voorsprong gevallen op 'Trigger', gemaakt door Dionne, Nikki, Yleana, Emma, Simone, Robine en Lisa. Zij pakten het publiek in met hun spannende fictie-film over een meisje dat eerst haar moeder kwijt raakt en vervolgens ook haar zus dreigt te verliezen.  De paniek van het meisje wordt in de film getoond door hallucinaties, die door gruwelijk echte make up en mooie beeldvoering zeer indringend in beeld worden gebracht.

-advertenties-

-goede doel-