openingOp 14 oktober was het eindelijk zover. Actieve jongeren, studenten van het ROC Mondriaan en de jongerenwerkers van Buurtwerk hadden er al een tijdje met zijn allen keihard voor gewerkt om de deuren van het eerste jongerenproductiehuis aan het Kerkenbos in Meerzicht te kunnen openen.

Jongerenproductiehuis?

Een plek waar jongeren zelf aan de slag gaan met het ontdekken en ontplooien van hun talenten en waar zij ook andere buurtbewoners kunnen ontmoeten. Een groot gedeelte van de projecten van het jongerenwerk was tijdens de open dag zichtbaar in de verschillende activiteiten die door vrijwilligers, buurtbewoners en stagiaires werden georganiseerd. Met name vanuit de ‘asset mapping’, een methodiek van het jongerenwerk om behoeften van bewoners en jongeren in kaart te brengen en verbindingen te leggen, is een groot aantal van de activiteiten ontstaan. Van yoga tot tafeltennis en van haren vlechten tot een kookworkshop. Voor iedereen was er wel iets te doen en door de betrokkenheid van de vrijwilligers werd het een groot succes.

Officiële opening

Tijdens het avondprogramma heeft wethouder Mariëtte van Leeuwen met behulp van Jamely (dochter van vrijwilliger uit de buurt) het jongerenproductiehuis officieel geopend. De rode ballonnen, waarop ‘Welkom Buurtwerk’ te lezen was, werden vol overtuiging door Jamely geknald. En daarmee werd het startsein gegeven voor nog veel meer leuke initiatieven en projecten!

-advertenties-

-goede doel-