Kunstmaand

Foto: Frans van Zomeren

Dit weekend hebben bezoekers voor de laatste keer de mogelijkheid om de TERRA Kunstbeurs te bezoeken. Meer dan 40 Zoetermeerse kunstenaars tonen en verkopen hier hun nieuwste werk. Het doel van de organisatie is om de TERRA Kunstmaand ieder jaar groter op te zetten.

“Ons doel is om de Kunstmaand in de toekomst nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers”, vertelt Natalie Vinke, directeur van Terra Art Projects. “De activiteiten worden nu vooral bezocht door kunstliefhebbers uit Zoetermeer. Door het concept uit te breiden met een goed en divers aanbod, hopen we meer bezoekers, ook van buiten de stad te motiveren om deel te nemen aan de activiteiten.”

Crossovers

“Het is belangrijk om kunst van hoge kwaliteit en experimentele en verdiepende activiteiten aan te bieden. Crossovers tussen de disciplines werken drempelverlagend, en trekken zo nieuwe groepen over de streep. Deze kunstmaand bijvoorbeeld, hebben leerlingen van het Alfrink College een workshop gevolgd in de Urban Art Studio, die gevestigd is in het pand van de kunstbeurs. Zij bezochten eerst de expositie ‘Dat ene moment’, van Marja Milo en bekeken daarna het werk van de kunstbeurs. Zo kwamen zij meer te weten over het kunstaanbod in Zoetermeer en deden zij inspiratie op voor de workshop.”

TERRA Kunstprijs 2015

Dit jaar wordt voor het eerst de TERRA Kunstprijs uitgereikt. Er werden tien werken geselecteerd uit de collectie van de beurs die te zien zijn in het TERRATORIUM (Dorpsstraat 12). Wil je stemmen op jouw favoriet? Dit kan nog t/m 23 oktober door het stemformulier in het TERRATORIUM in te vullen. Op 24 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer informatie

Locatie TERRA Kunstbeurs: Warande 40 (naast achterzijde C&A), openingsdata: 3 t/m 25 oktober op za en zo van 13-17 uur, toegang gratis. Op zaterdag 24 oktober is hier de gehele middag de workshop ‘Afrikaans speelgoed maken’.
Locatie expositie Marja Milo: Stadsmuseum, Dorpsstraat 7, openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10-16 uur, zaterdag en zondag 13-17 uur, entree €3,-. Wil je meer weten over de activiteiten? Kijk dan op www.terra-artprojects.com.

-advertenties-

-goede doel-