KinderijsbaanStadshart Zoetermeer is in gesprek met diverse partijen om te kijken of er een kinderijsbaan gerealiseerd kan worden op het Stadhuisplein tijdens de komende wintermaanden. De betrokken partijen zijn niet alleen de gemeente, Floravontuur Promotie Zoetermeer en de winkeliersvereniging maar ook Unicef. Laatst genoemde partij sluit hier graag bij aan omwille van het goede doel: de opbrengst van het entreegeld komt volledig ten goede aan het welzijn van kinderen.

Ruud Lassche, Coördinator van het Evenemententeam van Unicef Zoetermeer: “In de feestmaanden hopen wij dat men ook even stil staat bij kinderen die het minder breed hebben. We zijn daarom altijd op zoek naar partijen die dit idee kunnen versterken. Het leek ons daarom goed om gezamenlijk de mogelijkheden voor een ijsbaan te onderzoeken waarbij de opbrengst van het entreegeld naar het welzijn van kinderen gaat. Wij vinden het een mooie gedachte dat de jongste bezoekers van het Stadshart door zelf van de ijsbaan te genieten, er al schaatsend voor zorgen dat hun leeftijdgenootjes elders een betere toekomst krijgen.”

November is haalbaar

“En waar kan dat nu beter dan midden in het Stadshart, dat zeven dagen per week geopend is zodat we dit initiatief goed in de spotlights kunnen zetten?”, aldus Dominique Kroon, Shopping Centre Manager van Stadshart Zoetermeer. “We zijn nu aan het inventariseren of het technisch haalbaar is en of het binnen de gestelde termijn gerealiseerd kan worden. Als alles goed gaat verwachten we begin november te weten of de schaatsbaan eind november open mag.”

Unicef

Unicef is een organisatie binnen de Verenigde Naties die opkomt voor de rechten van alle kinderen, waar ook ter wereld. Dit doen zij onder andere via het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Het doel van Unicef is om een veilige omgeving voor kinderen te creëren en hen te beschermen tegen geweld, mishandeling en uitbuiting. Unicef zet zich elke dag in voor kinderen die in (extreme) armoede leven. De dagelijkse praktijk laat zien dat het uitbannen van armoede alleen lukt als kinderen bijvoorbeeld naar school kunnen, goede medische zorg krijgen en moeders hebben die weten hoe ze hen tegen ziektes en andere gevaren kunnen beschermen.

In Zoetermeer wil Unicef ook voor de Zoetermeerse kinderen een bijdrage leveren. Daarom is de combinatie zo mooi van een ijsbaan waar kinderen kunnen (leren) schaatsen en tegelijkertijd dat zij er voor zorgen dat kinderen elders in de wereld een beter leven krijgen.

Unicef zal de exploitatie van de ijsbaan met haar vrijwilligers verzorgen. Hiervoor zoekt Unicef nog volop vrijwilligers.

 

Vrijwilligers gezocht

Vindt u het leuk om Unicef te helpen en als vrijwilliger deel uit te maken van dit prachtige evenement? Dan kunt u contact opnemen met Bianca Hofman van Unicef via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-