D3D3434Op vrijdag 30 oktober is het griezelen geblazen in de Dorpsstraat. In het teken van ‘Junior Halloween’ zal er in diverse winkels en op straat een ‘spooky’ en ‘scary’ stemming heersen. Een monsterachtige kinder-horror-parade zal menig mens de koude rillingen veroorzaken, diverse zwervende vage figuren zullen je de stuipen op het lijf jagen en vermomde dorpsrakkertjes overvallen de winkels met ‘Trick or Treat’.

Kinder-halloween-optocht

Om 16.00 uur trekt een mega-kinder-horror-stoet door het hele dorpscentrum. Deze angstaanjagende optocht kent vele monsterachtige figuren en wezens uit de onderwereld... spoken, mummies, griezels, zombies, heksen, trollen, vogelverschrikkers, vampieren etcetera.

Alle kinderen mogen meedoen! Maar ook een volwassene, ouder of begeleider mag zich aanpassen voor deze lugubere happening. Ze kunnen om 15.50 uur verzamelen bij de Oude Kerk bij kruispunt Leidsewallen tegen over de schminktent. De route loopt langs vrijwel alle winkels in de straat. Ook de steegjes zullen worden aangedaan, tot in de diepste krochten aan toe! De grote stoet wordt gestuurd door Graaf Grafbak de dertiende, samen met zijn doodgravers en een aantal andere gedrochten.

Veiligheid staat voorop... Tijdens de optocht is er ook fietsverkeer in de Dorpsstraat. Daarom is het belangrijk dat zowel heen als terug het weggedeelte in het midden van de straat vrij wordt gehouden

                                                                              

Trick-or-treat & schminken

 D3D3479Alle enthousiaste kinderen die zich goed hebben voorbereid en monsterlijk verkleed aankomen, krijgen het gratis ‘trick-or-treat- ticket’. Op vertoon van dit ticket ontvangen de gedrochtjes in meerdere winkels allerlei lekkernijen, helemaal gratis en voor niks!

Na de optocht kunnen de vermomde dorpsrakkertjes tot 19.00 uur diverse zaken overvallen om iets lekkers op te eisen. De winkels waar iets te snaaien valt zijn onder andere: Ziengs schoenen, Kickin it Sports, Mijn Restaurant, Sweetlakefashion, Ristorante Bella Torino, Zeeman, Hans Anders, De Wereldwinkel, De Gouden Sleutel, De Topslijter, Dorpseind, van Herwijnen, Benthe Hobby, De Bakkerswinkel, Miami Beach & Bodywear, De Troostkamer, Enfin Haarmode, Sam Döner Express en CKC & Partners.

Nog even geschminkt worden? Dat kan óók… laat je gezicht pimpen en verminken tussen 15.30 en 17.30 uur in de gruweltent voor de deur bij ‘MIJN Restaurant’ tegen over de ‘Oude Kerk’.

Bizarre prijzen

Ook zijn er diverse prijzen te winnen voor de engste, gekste of afschrikwekkendste verklede kids... Toch heeft de Dorpsstraat stiekem ook één wanstaltige prijs beschikbaar gesteld voor een volwassene, een ouder of begeleider die het meest monstrueus opvalt tijdens deze happening.

Graaf Grafbak de dertiende is ook aanwezig als deskundige jury. Hij zal, samen met zijn gedrochten, de kinderen beoordelen om vervolgens na de optocht de prijzen uit te reiken. De prijsuitreiking vindt rond 17.00 uur plaats voor het CKC, waar de ‘trick-or-treat-tickets’ worden uitgedeeld en waar ook de eerste lekkernijen te scoren zijn!

Meedoen???... Zorg dat je met je vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes en ander gespuis, vrijdag 30 oktober om 15.50 uur in je engste en meest bizarre horror-outfits bij de ‘Oude Kerk’ staat. Oh ja... dit is vanzelfsprekend ook heel leuk voor ouders, familieleden en andere sympathisanten...

Fotograaf: Foto Linthout

-advertenties-

-goede doel-