Aankomst sintHet centrum van Zoetermeer viert voor het eerst sinds ruim 20 jaar een wel heel bijzondere intocht van Sinterklaas. Het Stadshart én de Dorpsstraat bundelen vanaf nu hun krachten en verwelkomen gezamenlijk de Goedheiligman. Met dit megagrote spektakel vormen zij samen het bruisende stadscentrum van Zoetermeer.

Samenwerking

Johan van Doorn, voorzitter van de Vereniging Promotie van Stadshart Zoetermeer is zeer verheugd over de samenwerking van de winkeliersverenigingen: “Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de visie van het nieuwe bestuur van de winkeliersvereniging om meer samen te werken met allerlei partijen. Daarbij komt dat de gemeente zeer enthousiast is en haar medewerking hier aan verleent. Een mooiere sinterklaasviering voor het stadscentrum van Zoetermeer en haar bezoekers kan ik me niet voorstellen.” “De Dorpsstraat is van oudsher dé winkelstraat van Zoetermeer. Deze straat vormt de verbindingsweg tussen oud en nieuw met zowel karakteristieke gevels, eeuwenoude kerken als hippe winkels en gezellige horeca. Met de komst van het Stadshart en de verbinding die we daar nu mee aangaan vormen we samen het bruisende centrum van de stad. Een bezoek aan Zoetermeer is dan ook niet compleet zonder beide aan te doen. Daarom hebben we de handen ineengeslagen om tijdens de intocht van Sinterklaas voor alle aanwezige kinderen én hun ouders er een onvergetelijke dag van te maken”, vult Lon Oosterbroek, voorzitter van Winkeliersvereniging Dorpsstraat Zoetermeer, aan.

Intocht Sint

Op zaterdag 14 november zal Sinterklaas naar verwachting rond 10:15 uur bij molen ‘De Hoop’ aan de Eerste Stationsstraat onthaald worden door de wethouder Taco Kuiper . Er zullen op dat moment de nodige zing- en springmomenten met de kinderen te beleven zijn. Vervolgens zal de Sint, om en nabij 10:30 uur, zich per sintmobiel met zijn pietengevolg via de Pilatusdam richting de Dorpsstraat naar het Stadshart begeven. De stoet zal om 11:30 uur hier aankomen. Hier zal hij even feestelijk worden ontvangen door de burgemeester en zijn ronde doen en zo alle ouders en kinderen uitgebreid begroeten. Dat belooft een drukke en dolle boel te worden.

Logeerhuis Sinterklaas

Midden in de Dorpsstraat is het tijdelijke logeerhuis van Sinterklaas gevestigd. Vanaf zaterdag 14 november kunnen de kinderen hun zelfgemaakte tekeningen hier in de bus doen, voorzien van naam, mail en telefoonnummer (evt. van ouders). Op vrijdag 20 november zullen de jury-pieten de mooiste, origineelste of meest ludieke kunstwerkjes selecteren die voor een prijs in aanmerking komen. Tijdens het sinterklaasfeest in de Dorpsstraat op zaterdag 21 november zullen hiervoor de leukste prijzen worden uitgereikt aan de winnende kinderen.

-advertenties-

-goede doel-