20151023 163535De PvdA in Zoetermeer verraste de Zoetermeerse Henny Eijsberg met een bezoekje van partijvoorzitter Hans Spekman, omdat zij dit jaar 65 jaar lid is van de Partij van de Arbeid. De 93-jarige mevrouw Eijsberg was in haar jonge jaren lid van de socialistische jeugdbeweging AJC (Arbeiders Jeugd Centrale) en werd in 1950 lid van de PvdA.

De Zoetermeerse afdeling van de PvdA wilde 65 jaar lidmaatschap niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd er een klein feestje georganiseerd om mevrouw Eijsberg in het zonnetje te zetten. Maar dat Hans Spekman mee zou komen, was een verrassing voor haar! Uit handen van Hans Spekman kreeg zij voor deze mijlpaal de 'Dreespenning' uitgereikt.

Mevrouw Eijsberg volgt de hedendaagse ontwikkelingen nog op de voet en bleek een begenadigd vertelster. Ze haalde herinneringen op uit haar jeugd, de Tweede Wereldoorlog en haar opleiding. Ze vertelde over haar werk in de maatschappelijke gezondheidszorg en hoe ze vanaf 1975 in Zoetermeer terecht kwam, waar ze in de thuiszorg de ontwikkeling van gezondheidscentra in onze groeistad heeft mogen meemaken tot haar pensioen in 1982.

Volgens de jubilaris is het geen verdienste om 65 jaar lid te zijn van je politieke partij: “Heel oud worden en lid blijven, omdat je trouw wil zijn aan je beginselen.” Volgens Hans Spekman zijn het juist de trouwe leden die zo belangrijk zijn voor de partij en daarom vond hij het een genoegen om even op bezoek te komen.

 

-advertenties-

-goede doel-