20151026 69100

Staatssecretaris Sander Dekker en Pieter Gilden van Unicoz leggen het laatste puzzelstukje op de goede plaats

20151026 69072Op maandag 26 oktober opende staatssecretaris Sander Dekker op feestelijke wijze de deuren van IKC Stella Nova in de Zoetermeerse wijk Driemanspolder. Dit Integraal Kind Centrum biedt onderwijs en opvang aan kinderen van 0 tot 12. In een splinternieuw gebouw wordt het onderwijs gegeven door de huidige Beatrixschool en de opvang door kinderopvang Partou. Samengebracht door jarenlange ervaring, staan zij met IKC Stella Nova aan een nieuw begin. Ook de Paulusschool heeft haar intrek genomen in enkele lokalen in het nieuwe IKC.

Staatssecretaris Dekker legde samen met wethouder Isabelle Vugs, de besturen van Unicoz en Partou de puzzelstukjes op de goede plaats om de school te openen.

Staatssecretaris Sander Dekker zat vroeger als kleine jongen zelf op de Beatrixschool en heeft daar goede herinneringen aan. “Creche, school en bso op dezelfde plek is een uitkomst voor veel ouders. Nog belangrijker is dat het kinderen rust geeft en helpt bij een soepele overgang van de ene naar de andere plek. Vanuit het kabinet stimuleren we dit soort samenwerking dan ook van harte. En ik vind het natuurlijk extra leuk om te zien hoe mijn vroegere basisschool hier vorm aan geeft”, aldus de staatssecretaris.

20151026 69081 20151026 69090

Directeur Eelco Janssen: “Ik vind het zelf ook best een beetje spannend, de eerste dag in onze nieuwe school! De school is splinternieuw en helemaal ontworpen voor ons onderwijs.” Stella Nova betekent ‘nieuwe ster’ in het Latijn, het onderwijs is ook met recht vernieuwend te noemen. De kinderen zitten niet in lokalen en worden niet meer verdeeld in groep 1 t/m 8. Alle kinderen zitten in twee units die voor de lessen worden onderverdeeld in niveaugroepen, zij krijgen eerst uitleg in de open ruimtes in de hal van de school, waarna zij zelfstandig aan het werk gaan aan een van de werktafels. De school werkt veel met praktijkvoorbeelden en visuele praktische informatie.

Deze week is het dubbel feest op Stella Nova, want naast de opening van het nieuwe gebouw bestaat de school ook nog eens 50 jaar!

20151026 69104 20151026 69108

Video door: Roy Wolters, Wolters Productions

-advertenties-

-goede doel-