wouter van niel

Gastcollege van Wouter van Niel

De Cultuurweek van het Alfrink College brengt de leerlingen zoveel mogelijk in contact met verschillende culturen. Met gastcolleges, cultuurreizen in Europa en workshops snoven de leerlingen zo heel wat cultuur op!

Een aantal van de gastdocenten was ooit leerling van het Alfrink. Zo gaf Wouter van Niel, nu architect, een zeer boeiende workshop over architectuur. Job Bovenlander, ook ooit leerling van de school, en nu een van de grote musicalsterren, vertelde over zijn optredens. Momenteel speelt hij Peter van Pels in de musical Anne Frank. Daarnaast gaf hij een geweldige workshop toneel. Ook de lessen dj, gitaar, zang en werden allemaal gegeven door oud-leerlingen.

Een week die zich gedeeltelijk op school en gedeeltelijk in het buitenland afspeelde. De tweetalige leerlingen maakten kennis met de Britse cultuur door naar Cambridge te gaan en daar in die oude universiteitsstad onder meer colleges te volgen.

Job BovenlanderLeerlingen van de voor-examenklassen snoven cultuur op in de grote Europese steden als Parijs, Londen, Rome en Berlijn. Terwijl de tweede klassen zich vermaakten in België, waar werd gewerkt aan teambuilding in een soort survivalsfeer. Hoogtepunt van dat verblijf is het touwenparcours hoog in de bomen, waarin samenwerking en vertrouwen de belangrijkste elementen zijn.

Naast de workshops waren er in het gebouw aan de Werflaan tal van andere culturele activiteiten. Zo combineerden leerlingen van 3 havo computervaardigheden en poëzie met elkaar en slaagden de brugklassers er in om het verhaal van de Griekse held Odysseus in een dag op de planken te zetten. De examenklassen konden luisteren naar colleges van echte hoogleraren. Zo gaf prof. Gerard Persoon uit Leiden een boeiende uiteenzetting over inheemse culturen en prof. Joop Vianen vertelde de examenkandidaten alles over ondernemerschap.

Rector Gisela Assenberg kijkt dan ook tevreden terug naar de afgelopen week: "Ik zie met veel plezier de enorme kracht die uitgaat van een week cultuur door de school. De mooie verhalen uit het buitenland, het weer eens anders zien van de leerlingen, het enthousiasme van oud-leerlingen die een workshop komen doen en de enorme passie waarmee de leerlingen meedoen. Dit alles is hartverwarmend en past bij het Alfrink.”

 

Foto links: Job Bovenlander

-advertenties-

-goede doel-