EetID 3Het ligt een beetje verscholen en is gehuisvest in een oude basisschool. Het wijkrestaurant 'Eet ID' heeft door de renovatie de uitstraling van een restaurant. Wijkwethouder Taco Kuiper opende deze plek waar wijkbewoners tegen een schappelijke prijs gezamenlijk kunnen eten.

Gert Okkema, projectleider van het ID college is erg blij met het nieuwe restaurant. "Dit is echt een plek geworden waar wijkbewoners samen kunnen eten. Vaak om even een uitje te hebben of juist om elkaar te ontmoeten. Het ziet er nu uit als een restaurant en dat is precies de sfeer die wij voor ogen hadden."

EetID 1

Gert Okkema, projectleider krijgt ter opening het recept voor appeltaart, zwart op wit

Foto: Mark Neijssel

De naam 'Eet ID' staat groot onder de bar, waar leerlingen van het ID college de drankjes inschenken. Rechts daarvan is de professionele keuken waar studenten het eten klaar maken onder begeleiding van een kok. Gert vertelt dat er vijftig MBO-studenten per jaar ervaring op kunnen doen in het mensen bedienen en zegt hierover: "Soms komen ze wat onzeker binnen of weten niet wat hen te wachten staat. Dan trekken zij hun schort aan en plots zie ik dan een verandering in hun houding. Zij staan rechtop en staan de gasten vriendelijk te woord. Ze groeien in hun rol." De jongeren doen dit in het kader van een oriëntatie traject. "Niet allemaal gaan ze in de horeca werken, maar wel nemen zij deze ervaring mee," aldus Gert.

Wijkrestaurant Eet ID is nu nog elke dinsdag en donderdag open. In de toekomst willen ze echter meerdere keren per week maaltijden serveren. Hier wordt al naartoe gewerkt door de samenwerking te zoeken met Stichting Piëzo, De Watersnip, buurtvereniging Buytenrode en de wijkpost.

Een maaltijd van 3 gangen met een drankje kost 7,50 en voor Zoetermeerpashouders 4,50 euro

Iedereen is welkom in het wijkrestaurant aan de César Franckrode 62

Open iedere dinsdag en donderdag.

EetID 2

 

 

-advertenties-

-goede doel-