vluchtelingenopvangOp woensdagavond 28 en donderdagavond 29 oktober organiseert de gemeente samen met partners in de stad Stadsgesprekken in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis. De avonden starten om 20.00 uur. Tijdens deze avonden wil de gemeente samen met de partners vragen van inwoners beantwoorden en toelichten welke voorstellen aan de gemeenteraad zijn gedaan. Onderwerp van gesprek is de 72-uurs opvang die eventueel in Zoetermeer gerealiseerd zou worden. Het gaat hierbij om een sporthal of ander gebouw, dat 72 uur dienst zou doen als noodopvang voor asielzoekers. Dit kan nog worden verlengd met 72 uur, daarna vertrekken de asielzoekers naar andere opvangcentra in Nederland en wordt de locatie opgeruimd.

De gemeente adviseert belangstellenden voor de stadsgesprekken om zich vooral aan te melden via telefoonnummer 14 079. Er zijn al veel aanmeldingen binnen gekomen en de kans bestaat dat er anders geen plaats meer is. Er kunnen maximaal 300 mensen per avond deelnemen aan de gesprekken.

Tijdens deze gesprekken is ook de gemeenteraad uitgenodigd. De raad besluit op 3 november a.s. in een extra raadsvergadering welke stappen de gemeente zet in de opvang van vluchtelingen en het realiseren van extra woonruimte voor vergunninghouders. Burgemeester Aptroot hoopt dat er veel mensen aanwezig zullen zijn, zodat er een goed gesprek kan ontstaan.

 

Informatie

De Stadsgesprekken worden gehouden op 28 en 29 oktober, van 20 uur tot 22.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis aan de Frankrijklaan 6.

Aan melden via telefoonnummer 14 079.

-advertenties-

-goede doel-