boek coverEen van de grootste feesten die ooit in Zoetermeer werden gevierd, duurde maar liefst drie dagen lang. Bijna alle inwoners namen eraan deel. De bevrijding van het Duitse juk moest worden gevierd, de bezetting was eindelijk voorbij. Van 29-31 augustus 1945 stond Zoetermeer op zijn kop.

In Juich, Zoetermeer, juich! wordt beschreven wat er allemaal nodig was om tot de bevrijdingsfeesten te komen. En wat eraan voorafging. Met veel foto’s en verhalen van Zoetermeerders die het allemaal hebben meegemaakt, komen de feesten tot leven.

In het voorwoord schrijft burgemeester Charlie Aptroot: “Omdat het gaat om een niet eerder beschreven periode uit de Zoetermeerse geschiedenis is het boek niet alleen erg interessant om te lezen, maar draagt het tevens bij aan de geschiedschrijving van onze stad. Het maakt ons beeld over Zoetermeer ten tijde van en vlak na de Tweede Wereldoorlog completer.”

Juich, Zoetermeer, juich! is samengesteld door Maurice Beckand Verwée, Reinold Vugs en Jan-Evert Zondag.

De initiatiefnemers zijn op zaterdag 31 oktober tussen 14.00 en 15.30 uur bij Boekhandel Haasbeek aanwezig. Het boek is vanaf dan verkrijgbaar voor 15 euro bij Boekhandel Haasbeek in de Stadshart Passage van Zoetermeer en via www.1boek.nl

-advertenties-

-goede doel-