Aapnootmies broodtrommelJonge verblijfsvergunninghouders in de leeftijd van 12 tot 18 jaar kunnen vanaf nu onderwijs volgen in Zoetermeer. Er is namelijk een overeenkomst gesloten tussen het Oranje Nassau College, het Stedelijk College, het ROC ID College en het Regionaal Samenwerkingsverband Passend Voortgezet Onderwijs Zoetermeer. Hiervoor moesten de jongeren hier speciaal voor naar Den Haag reizen. Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd.

Wethouder Vugs is erg blij met deze samenwerking:"Ik ben trots op de wijze waarop scholen hun verantwoordelijkheid vormgeven. Deze samenwerking is uniek. De scholen in Zoetermeer zijn de eerste in de regio die door een verbinding tussen voortgezet onderwijs en mbo zorgen voor onderwijs aan en begeleiding van deze jongeren. Verscheidene gemeenten overwegen ons voorbeeld te volgen.”

De in Zoetermeer wonende jongeren krijgen op de drie genoemde scholen een intensief lessenpakket aangeboden. De lessen richten zich in eerste instantie op het verwerven van de Nederlandse taal en kennismaking met de Nederlandse cultuur. Na maximaal twee jaar stromen leerlingen uit naar een vervolgopleiding of werk. De leeftijd van de leerling bepaalt naar welke school de leerling gaat. Leerlingen van 12 tot 15 jaar worden geplaatst op het Oranje Nassau College of het Stedelijk College. Leerlingen van 16 tot 18 jaar volgen een voortgezet onderwijsprogramma op het ID College. Hierdoor hebben zij optimale mogelijkheden om door te stromen naar het middelbaar beroepsonderwijs.

 

-advertenties-

-goede doel-