KERA MIX 2 IMG 2185Van 7 tot en met 29 november is de vijfde editie van 'KERA-MIX' te bezoeken. Zoals de naam 'KERA-MIX' al aangeeft gaat het hier om keramiek, gecombineerd met andere materialen. Deze tentoonstellingen zijn vier weekenden in november te bezoeken en trekken jaarlijks zo'n 1.200 enthousiaste bezoekers uit het hele land. 

KERA-MIX is in vijf jaar uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor keramisten en keramiekliefhebbers. Aan de vijfde editie doen ruim 50 keramisten mee met elk vijf werken. De deelnemers worden door een commissie geselecteerd.

Altijd nieuw werk

Het werk is zoals elk jaar heel divers: van kleurrijke installaties tot intieme stillevens en allerlei combinaties van materialen. Omdat de organisatie alleen werken accepteert die niet eerder bij ‘KERA-MIX’ zijn getoond, is elke tentoonstelling weer geheel anders dan vorige edities.

De organisatie van ‘KERA-MIX’ is in handen van Terra Art Projects, in nauwe samenwerking met keramisten Hetty Arens en Vera Zegerman. Zij ontwikkelden het idee om een tentoonstelling te organiseren rondom het thema ‘combinatie van keramiek en textiel’. In 2011 vonden zij TERRA bereid om hiervoor ruimte en ondersteuning beschikbaar te stellen. Zo ontstond in 2011 de eerste expositie ‘KERA-TEX’ in een grote bedrijfshal in Zoetermeer, met ruim 50 deelnemers.

Na twee jaar werd besloten de ‘TEX’ los te laten en de combinatie van materialen breder te trekken. Onder de nieuwe naam ‘KERA-MIX’ worden keramisten sindsdien uitgedaagd om keramiek te combineren met materialen zoals glas, hout, metaal, papier en natuurlijk ook nog steeds textiel. Uitgangspunt is wel dat keramiek een prominente rol speelt in het werk. TERRA daagt de keramisten elk jaar uit om te experimenteren, eventueel in samenwerking met een kunstenaar uit een andere discipline.

De organisatie streeft naar een zo groot mogelijk publieksbereik. De huidige locatie in het Stadshart is goed te bereiken voor de doelgerichte bezoeker én de toevallige passant. Combineer een dagje winkelen met een bezoek aan de inspirerende expositie. De kunstwerken zijn ook te koop!

Praktische informatie

KERA-MIX ’15 – 7 november t/m 29 november

Opening expositie: zaterdag 7 november, 16 uur

Reguliere openingstijden: zaterdag en zondag, 13-17 uur

Locatie: Warande 40, Stadshart (naast achterzijde C&A)

Meer informatie: www.terra-artprojects.com

Entree: gratis

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-