Zetacom AcademyDe Zetacom Academy is een doorslaand succes. In 2014 is een pilot gestart met zes mbo-studenten van de opleiding Netwerk Beheer en Systeembeheer van het ID College in Zoetermeer. Allemaal hebben ze nu een baan in de IT-sector.

“Twee mbo-studenten uit de Zetacom Academy van het eerste jaar hebben inmiddels een baan in ons bedrijf, de andere vier studenten hebben bij andere ICT-bedrijven werk gevonden”, vertelt Dick Dompeling, directeur Zetacom. Het programma is dan ook uitgebreid van zes naar negentwintig mbo-studenten en is toegevoegd aan het curriculum van de opleiding.

Zoetermeer maakt ‘t

In het programma Zoetermeer Maakt ’t bundelen bedrijfsleven, onderwijs en gemeente Zoetermeer de krachten voor een goede opleiding en baangarantie voor jongeren in de techniek en zorg. Eén van de projecten is de Zetacom Academy. Het is de bedoeling om hiermee het gat te dichten tussen de theorie van de opleiding en de praktijk van het bedrijfsleven. Voor de studenten biedt dit een betere kans op een baan, voor bedrijven als Zetacom levert het beter gekwalificeerde werknemers op.

Zetacom Academy

Zetacom heeft in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer een aantal ruimtes ingericht om de studenten les te geven en aan de slag te gaan. De studenten hebben hun eigen werkplek met complete configuratie van state-of-the–art apparatuur. De goed opgeleide medewerkers van Zetacom verzorgen in samenwerking met het ID College gedeelten van het praktijkonderwijs. Op deze manier krijgen de studenten het vak goed onder de knie en ontstaat er een veel betere aansluiting op de wensen van het bedrijfsleven.

Dick Dompeling, directeur Zetacom: “Wij zijn erg trots op het succes van het project. Met de Zetacom Academy willen we graag bijdragen aan het verminderen van schooluitval bij vmbo- en mbo-studenten. Door deel te nemen aan Zoetermeer maakt ’t laten wij studenten van het ID College binnen ons bedrijf praktijkervaring opdoen, zodat ze hun kennis, kunde en talenten verder kunnen ontwikkelen en de opleiding veel beter aansluit bij wat het bedrijfsleven van hun verwacht. Hiermee wordt de kans op een baan vergroot.”

Isabelle Vugs, wethouder onderwijs gemeente Zoetermeer: “De Zetacom Academy is een prachtig voorbeeld hoe onderwijs en bedrijfsleven kunnen samenwerken om jongeren goed op te leiden, zodat ze met de juiste kennis en vaardigheden aan de slag kunnen.’’

Meerwaarde

Peter Weijland, domeindirecteur Techniek & ICT bij ID College: “Bij ID College werken we graag samen met bedrijven die meerwaarde voor onze studenten weten te creëren. Dat vinden we belangrijk omdat het past bij onze missie om onze studenten goed te begeleiden naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en een actieve rol in de samenleving. De Zetacom Academy past prima bij onze missie. Vandaar dat we zeer verheugd zijn dat een grotere groep van onze studenten de Zetacom Academy aan zijn curriculum kan toevoegen.”

-advertenties-

-goede doel-