20151107 70722Zaterdagmiddag 7 november zette de mantelzorgorganisatie van Zoetermeer ZoSamen mantelzorgers in het zonnetje. Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving en verdienen waardering. Daarom trakteerde ZoSamen Zoetermeerse mantelzorgers op een swingende middag met een High Tea. Naast heel veel lekkers waren er ook salsa demonstraties van Estilo Dansschool uit Den Haag en konden de deelnemers een workshop salsa volgen.

Wethouder Isabelle Vugs (zorg) reikte de eerste mantelzorgpas uit aan de heer en mevrouw Damsteeg, die zorgen voor hun dochter en kleinkind. De jonge mantelzorger Michelle Fokkens ontving het mantelzorgbeeldje. Michelle zorgt samen met haar moeder Heleen voor haar zieke vader. Wethouder Vugs: “ Er zijn wel 24.000 mantelzorgers in Zoetermeer, dit is naast een mooie ook vaak een heel zware taak. Mantelzorgers hebben vaak geen keuze, een naaste wordt ziek en heeft hulp nodig. Daarom is juist ondersteuning van deze mantelzorgers zo belangrijk!”

20151107 70710 20151107 70718

Mantelzorgpas

Mantelzorgers zorgen vaak langdurig, intensief en onbetaald voor iemand met een chronische ziekte of handicap. Meestal voor een familielid, goede vriend of kennis. Met de mantelzorgpas profiteren zij van aantrekkelijke kortingen op bijvoorbeeld de sportschool, een beautysalon, of kapper voor de broodnodige ontspanning. De pas heeft nog veel meer mogelijkheden en het aanbod blijft groeien. Informatie staat op www.zosamen.nl.

20151107 70725 20151107 70727
Wethouder Vugs in gesprek met Heleen en Michelle Fokkens De Salsa demonstratie

Laat je zien!

Op 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg met als thema: Laat je zien! ‘Laat je zien!’ is een oproep aan mantelzorgers. Zij verdienen erkenning en waardering van andere familieleden, vrienden, maar ook de gemeente of het wijkteam. Mantelzorgers kunnen hun omgeving om steun en hulp vragen als dat nodig is: zij mogen er zijn dus vandaar de oproep: laat jezelf zien.

DSC 1363

Foto: Mediafoto's Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-