oh station dreeslaan 2Maandag 16 november informeert de gemeente de bewoners van de wijk Oosterheem over de resultaten van de proefopstelling van geluid reducerend materiaal om de geluidshinder van de RandstadRail te beperken. De informatiebijeenkomst start om 19.00 uur op het projectbureau Bleizo aan de Prismalaan West 1 in Bleiswijk, even buiten Zoetermeer. De avond duurt tot 20.30 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afgelopen periode vond er een proef met geluid reducerend materiaal plaats op het Oosterheemviaduct ter hoogte van de Benthuizenstraat om te kijken of dit materiaal het geluid voldoende vermindert. Als de proef slaagt worden de maatregelen over een groter gedeelte genomen. Zo niet, dan komen er alsnog traditionele geluidschermen.

Geluidshinder

In Oosterheem hebben bewoners last van het geluid van de trams van de RandstadRail bij het viaduct. De gemeente startte samen met toenmalig stadsgewest Haaglanden in 2013 een onderzoek. Uit metingen van vorig jaar bleek het geluid ter hoogte van de Hugo de Grootlaan en Aletta Jacobslaan hoger dan werd aangenomen bij de aanleg van RandstadRail.

-advertenties-

-goede doel-