sh stadhuisOp het Stadhuisplein kunnen bezoekers genieten van een drankje en een hapje op een mooi en aantrekkelijk terras. Dat moet zo blijven. Het Stadhuisplein is als middelpunt van het Stadshart één van de belangrijkste verblijfs- en ontmoetingsruimten van Zoetermeer. Het college wil het Stadhuisplein, maar ook het daaronder gelegen station in samenwerking met alle betrokken partijen aantrekkelijker maken. Een aangenaam RandstadRail-station met meer licht en een betere toegankelijkheid voor ouderen en gehandicapten helpt om de binnenstad ook in de toekomst aantrekkelijk te houden voor bezoekers, ondernemers en bewoners. Het plan is complex, er moet rekening houden met heel veel aspecten. Daarom stelt het college de gemeenteraad voor om in een haalbaarheidsstudie verder te onderzoeken wat er allemaal moet gebeuren om deze wensen te kunnen realiseren.

Er is een budget beschikbaar van €200.000 euro voor verbeteringen in dit gebied. De gemeente wil de werkzaamheden zo veel mogelijk combineren met de verbouwing van het Stadhuis, zodat de overlast zo kort mogelijk duurt.

Investeren in het stadscentrum

De komende jaren gaat er veel veranderen in en om het stadscentrum: Het Stadshart, het Woonhart, het Dobbegebied en de Dorpsstraat. Meer levendigheid, sfeer en herkenbaarheid, maar ook bereikbaarheid zorgen voor een kwalitatief goed centrum waar het voor Zoetermeerders en bezoekers prettig is om te winkelen, recreëren en te zijn. In de door de raad vastgestelde ‘Visie Binnenstad 2030, een sfeervolle en bruisende binnenstad’ staan de ambities geformuleerd aan de hand waarvan het stadscentrum van Zoetermeer zich kan ontwikkelen tot een sfeervolle en bruisende binnenstad. De visie is in een uitgebreid samenspraaktraject gezamenlijk met bewoners, ondernemers, belangenverenigingen, culturele instellingen, eigenaren en bezoekers opgesteld. Deze ambitie is verder uitgewerkt in het Structuurplan Upgrade Stadhart.

Bezoek de informatiewinkel op 21, 22 en 28 november

Op 21, 22 en 28 november kunnen belangstellenden en bezoekers van het Stadshart meer informatie krijgen over alle plannen voor de Binnenstad. De gemeente en haar partners zijn aanwezig aan het pand op de Promenade 1, om vragen te beantwoorden en toelichting te geven.

21 november: 10.00-16.00 uur

22 november: 12.00-16.00 uur

28 november: 10.00-16.00 uur

Op 14 december besluit de raad of ze instemt met het structuurplan Upgrade Stadshart en het haalbaarheidsonderzoek.

-advertenties-

-goede doel-