20150824 60583Deze zomer is het zwemmen in Zoetermeer overgenomen door Zweminstituut, dat nu alle lessen en activiteiten verzorgt in zwembad de Veur en de Driesprong. In de herfstvakantie lukte het nog niet om ook vrij zwemmen aan te bieden, wat leidde tot veel vragen van Zoetermeerders en een motie van het CDA om het recreatief zwemmen terug te brengen in Zoetermeer.

Zweminstituut is echter al bezig met de voorbereidingen om het recreatief zwemmen in de kerstvakantie weer terug te brengen, aldus Marcel Thijssen. "We gaan in ieder geval 6 dagen vrij zwemmen aanbieden deze vakantie! We zijn nog bezig met een leuke spelmiddag voor de kinderen, waarbij er ook luchtkussens en spelmateriaal in het water ligt, het programma komt er aan!"

Zweminstituut geeft ook veel zwemactiviteiten voor ouderen en merkt dat voor deze doelgroep de zwemactiviteiten ook heel belangrijk zijn. Marcel: "Het is een beetje schipperen met de tijd die we hebben, maar we willen de activiteiten voor ouderen ook door laten gaan in vakantie periodes. Voor hen valt er anders een belangrijk deel van de sociale contacten weg in de vakantie. We hebben van oudere zwemmers al heel veel positieve reacties gekregen dat het doelgroepzwemmen in de afgelopen herfstvakantie gewoon door kon gaan. In de toekomst hopen we ook activiteiten in het weekend te kunnen aanbieden, dan is er ook meer tijd beschikbaar voor extra activiteiten."

-advertenties-

-goede doel-