image1Tetanus is een levensbedreigende ziekte voor veel baby's in ontwikkelingslanden. Jaarlijks sterven er 49.000 pasgeboren baby's aan tetanus. En dat terwijl de ziekte met eenvoudige vaccinaties te voorkomen is. Gelukkig heeft UNICEF hier in samenwerking met luierfabrikant Pampers een maatschappelijke actie van gemaakt. De kinderen van De Drie Ballonnen uit Buytenwegh hebben aan deze actie hun steentje bijgedragen.

Afgelopen donderdag hebben de ukken en peuters na veel plakken, prikken, versieren en kleuren, verkleed als echte dokters en zusters, alle ‘prikken voor prikken’ poppen voor UNICEF bij de Jumbo in Buytenwegh (partner in bovengenoemde actie) afgeleverd. De ukken en peuters wisten heel goed waarvoor het was: “zodat de baby'tjes niet ziek worden”, aldus één van de kinderen.

Elke uitgeprikte, en of versierde en ingeleverde prikpop leverde een extra vaccin op! Hoeveel vaccinaties de kinderen bij elkaar hebben geknutseld volgt nog na de officiële telling. Het heeft in ieder geval veel extra vaccins opgeleverd.

-advertenties-

-goede doel-