De vijf genomineerden voor de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2015 zijn bekend. De genomineerden die dit jaar kans maken zijn; Shariffa Indiana Kanbier, San Holo, Storytellers, Carlos Puts en Marcel Singor. Het is nu aan de inwoners van Zoetermeer om te bepalen wie de Publieksprijs Kunst & Cultuur gaat winnen. Tot 28 november 2015 kan de Zoetermeerse inwoner één keer een stem uitbrengen op een stemformulier of via www.zoetermeer.nl/publieksprijs.

Genomineerden Publieksprijs 2015Voor de elfde keer wordt, op initiatief van de gemeente Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer, de Publieksprijs Kunst en Cultuur toegekend. Deze prijs is bestemd voor personen, groepen of instellingen die het afgelopen jaar zich op verrassende of vernieuwende manier onderscheiden heeft van de rest op het gebied van kunst of cultuur. De Zoetermeerse inwoners bepalen wie van de vijf genomineerden de winnaar wordt van 'het Bronzen Visdiefje'. Dit is de naam van het beeldje dat speciaal door de Zoetermeerse kunstenares Fieke Hordijk, voor de Publieksprijs Kunst & Cultuur is vervaardigd. Naast 'het Bronzen Visdiefje' ontvangt de winnaar ook een geldprijs. Tot 28 november 2015 kunnen de Zoetermeerse inwoners stemmen via de stemflyer, dat te verkrijgen is bij de bibliotheek, stadhuis, CKC, Cultuurpodium Boerderij, Stadstheater en Stadsmuseum. Ook zal het formulier in het Streekblad (van 12 november) en de Dichtbij (van 19 november) verschijnen. Daarnaast kan men ook kiezen voor stemming via het internet op www.zoetermeer.nl/publieksprijs.

Onder alle inzenders wordt een leuk avondje uit in het Stadstheater (theaterbonnen) verloot. De feestelijke bekendmaking van de winnaar, door wethouder Robin Paalvast, zal plaatsvinden op vrijdag 4 december 2015 van 15:45 tot 17:15 in het CKC, Leidsewallen 80. De uitreiking van de Publieksprijs is gratis toegankelijk voor iedereen.

Korte toelichting op de genomineerden:

Shariffa Indiana Kanbier
De nu 15 jarige aan het conservatorium studerende Zoetermeerse soul/jazz singer-songwriter Shariffa speelde al op 9 jarige leeftijd in de professionele musicalproductie ‘’Amandla Mandela’’.
De jaren daarna trad zij op bij o.a. Hitz for Kidz, Superkids Talentenjacht en Holland Got Soul in ‘t Lantaren Venster.
Nu treedt zij op met haar eigen band met professionele muzikanten die o.a. speelden bij Matt Bianco, Tom Browne en het Residentie Orkest.
In 2015 gebeurde er in een rap tempo veel! Shariffa trad op met het Nederlands Blazers Ensemble, Prinses Christina Jazzconcours in ’t legendarische Bimhuis, Zoetermeerjazz Concours, tijdens het Winkeltheaterfestival, Music Matters Play Offs, Sena's Grote Prijs, HPC Talent Event, etc.

San Holo
Op het Erasmus College ontdekte hij dat muziek maken iets was wat hij voor de rest van z’n leven zou blijven doen. Na jarenlang gitaarspelen in schoolbandjes besloot hij om auditie te doen bij Codarts. Hij werd aangenomen en heeft daar 4 jaar lang veel muziek gemaakt in verschillende bands en projecten.
Hij heeft zich daarnaast altijd volledig op z’n eigen muziek gefocust. De laatste jaren heeft hij veel tijd doorgebracht in zijn studio, gebouwd in een ruimte van BaZtille Ateliers. Veel San Holo tracks zijn daar ontstaan. In 2015 is hij doorgebroken in zowel Nederland als ver daarbuiten. Met zijn eigen muziek reist hij nu de hele wereld over, wat nog steeds een onwerkelijk gevoel is.

Storytellers
Storytellers is een toonaangevend theatergezelschap uit Zoetermeer, dat wordt geleid door Sebastiaan Smits en Sven Ruggenberg. Naast nieuwe toneel- en musicalproducties ontwikkelen ze nieuwe culturele en creatieve evenementen.
In Zoetermeer is Storytellers vooral bekend van het jaarlijkse Buytenpark Theater, locatietheater tijdens Zoete Herinneringen en de Halloween Trick or Treat in het Stadshart.
Eén van hun grootste evenementen is het Festival Historisch Zoetermeer dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvond op en rond de Dobbeplas en de Markt, waarin verhalen uit de Zoetermeerse geschiedenis tot leven worden gebracht op een drijvend podium! In 2015 heeft Storytellers extra uitgepakt met Festival Historisch Zoetermeer. Zo voegden zij een heus historisch eiland toe aan het festival.

Carlos Puts
De 14 jarige Carlos Puts speelde in seizoen 2014/2015 de hoofdrol Billy Elliot in de gelijknamige musical. Voorafgaand aan de musical volgde Carlos een zeer intensief trainingstraject op het gebied van klassiek ballet, tapdans, acrobatiek en acteren (Billy Elliot sCOOL). Op 30 november 2014 speelde Carlos de officiële première van deze musical in het AFAS Circustheater in Scheveningen, samen met o.a. Pia Douwes, Bas Heerkens en Carry Tefsen. "Carlos Puts wist de harten van het publiek te winnen met subliem uitgevoerde strakke dans, gepassioneerd spel en mooie zang." Zijn performance werd reeds tijdens de show beloond met een minutenlange staande ovatie van het publiek. Carlos won voor zijn rol in Billy Elliot de Musical Award Aanstormend Talent Junior 2015.

Marcel Singor
Toen Marcel in 2012 met Bas Bron als producer aan zijn solo-album "Futureproof", die dit jaar uitgebracht is, ging werken verwachtte hij niet dat hij genomineerd zou worden voor de Publieksprijs Kunst & Cultuur. Zijn favoriete quote uit de lijst lovende internationale recensies is nog steeds "Like 80's Jeff Beck with decent songs!"
Die wilt hij wel op een tegeltje...
Marcel heeft voor dit album al veel gereleased, maar als hij terugkijkt op zijn hele muzikale leven en belevingswereld dan is dit het album waar hij onbewust altijd naar toe heeft gewerkt: Leadgitaar meets synth en rock meets total-pop.
Ze zijn inmiddels drie video's/singles en een hoop shows verder en er komt nog veel meer aan!

-advertenties-

-goede doel-