Vanaf vrijdag 20 november 19:00 uur staat Stadshart Zoetermeer er stralend bij. Op dat moment wordt de jaarlijkse feestverlichting tijdens een spectaculaire show ontstoken. Naast de traditionele kerstverlichting worden er dit jaar ook bijzonder verlichte levensgrote objecten verspreid door het hele winkelcentrum geplaatst en opgehangen. Na het ontsteken van de kerstverlichting wordt de kinderijsbaan geopend.

Stadshart Zoetermeer BurgvanLeeuwenPassageWinterwens

De feestelijkheden beginnen om 19:00 uur in de Burgemeester van Leeuwenpassage, ter hoogte van de Primark. Op een groot scherm wordt een klok getoond die aftelt naar het moment dat alle verlichting tegelijk aan gaat en het Stadshart sfeervol wordt verlicht. In de aanloop naar het aftellen worden er op het scherm winterwensen getoond die mensen op de Facebookpagina van Stadshart Zoetermeer kunnen achterlaten. De meest bijzondere winterwens wint 250 euro shoptegoed van Primark. De winnaar wordt net voor het ontsteken van de verlichting bekend gemaakt. Na het ontsteken van de verlichting kunnen tijdens een wandeling door het Stadshart de versieringen en objecten worden bewonderd. Er zijn opvallende lichtgordijnen, ornamenten versierd met modieuze details en zelfs een reusachtige verlichte pump te zien.

Kinderijsbaan

De wandeling eindigt op het Stadhuisplein, bij de Unicef Kinderijsbaan. De ijsbaan is een initiatief van verschillende partijen waaronder het Stadshart en Unicef. De opbrengst van de ijsbaan gaat naar Unicef. Jan Bauke Wijbrandi, de directeur van Unicef zal samen met wethouders Mariƫtte van Leeuwen en Robin Paalvast om 20:00 uur de opening verrichten.

 

-advertenties-

-goede doel-