Jacobsvlinderschoolontbijt3Deze week was het de 13e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Ook veel scholen in Zoetermeer deden hier aan mee. Op basisschool de Jacobsvlinder kwamen leerkrachten en leerlingen in pyjama naar school. Directeur Anita de Vries: “Zo zie je elkaar nog eens in een andere outfit. We hebben samen met de kinderen heerlijk en gezond gegeten. Iedereen kon daarna goed uitgerust en met gevulde maag aan de schooldag beginnen.”

De week van het Nationaal Schoolontbijt gaat over het belang van een gezond ontbijt. Ontbijten is voor iedereen belangrijk, en voor kinderen helemaal. Zij kunnen zich beter concentreren en halen betere resultaten als zij ontbeten hebben. Op de Jacobsvlinder wordt al veel aandacht besteed aan gezond leven. De school doet daarom graag mee aan het Nationaal Schoolontbijt. “Onze school is een Gezonde School. We leren kinderen hoe je gezond kan leven en goed voor jezelf kan zorgen. Een gezond ontbijt hoort daar zeker bij, want als kinderen goed ontbijten hebben ze veel energie en leren ze ook beter”, aldus Anita de Vries.

Jacobsvlinderschoolontbijt Jacobsvlinderschoolontbijt2

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt bestaat al 12 jaar. Ongeveer 2.600 basisscholen in Nederland doen mee en 500.000 kinderen ontbijten met elkaar op school. Het ontbijtpakket bestaat uit gezonde producten en wordt samengesteld met behulp van het Voedingscentrum. Bakkers en supermarkten uit de buurt zorgen ervoor dat deelnemende scholen een ontbijtpakket ontvangen.

-advertenties-

-goede doel-