20151116 71655

Diane, Iris en Michelle bij het babyspeelgoed

Maandag 16 november opende Stichting MOOI Zoetermeer in Buytenwegh een Speelgoedbank. De Speelgoedbank is bedoeld voor inwoners uit alle wijken van Zoetermeer en heeft tot doel om kinderen van ouders met een laag inkomen de kans te geven maandelijks met ander speelgoed te spelen. 

Inwoners die in bezit zijn van een Zoetermeerpas of een MEVE-pas, komen in aanmerking voor gebruikmaking van de Speelgoedbank. Mensen die hier net buiten vallen zijn welkom voor een gesprek. Wie lid is van de Speelgoedbank kan elke maand speelgoed komen uitzoeken voor de kinderen. Al bij de eerste avond van de Speelgoedbank is er meer speelgoed binnen gekomen dan uitgestald kan worden. Speelgoed voor baby’s en peuters, heel veel knuffels, leuke spellen voor de wat oudere kinderen, er is van alles aanwezig! Iris, Michelle en Diane van Stichting MOOI zorgen ervoor dat het speelgoed netjes wordt uitgestald en schoon en gecontroleerd is.

Openingstijden

20151116 71657Vanaf maandag 16 november om 19:30 uur aan de Busken Huethove 63, zal de Speelgoedbank iedere maandagavond geopend zijn van 19:30 uur tot 21:30 uur. In de aanloop naar Sinterklaas zijn wij open op: 20, 23, 25, 27, 30 november en op 2 en 4 december. Telkens van 19:30 uur tot 21:30 uur. Er wordt nog gezocht naar een mogelijkheid om ook overdag speelgoed uit te zoeken, voor alleenstaande moeders met kleine kinderen kan het lastig zijn om in de avond langs te komen.

De Speelgoedbank is voorlopig gevestigd in de wijk Buytenwegh in Bus 63. Medio maart 2016 zal er een tweede vestiging worden geopend in Palenstein.

Speelgoed over?

Om speelgoed weg te kunnen geven, moet dit eerst ingezameld worden: Heeft u speelgoed over? Is het schoon, heel en compleet? U kunt Zoetermeerse kinderen daar enorm blij mee maken! Naast speelgoed verzamelt de Speelgoedbank ook knutselmaterialen, boekjes en CD's. Ook inpakpapier voor verjaardagen en feestdagen is van harte welkom.

Goedzak!

De Speelgoedbank van MOOI is heel blij om ondersteund te worden door Albert Heijn Zoetermeer. Door deze warme betrokkenheid, kunnen nog meer mensen geholpen worden. Vul een Goedzak uit de winkel met speelgoed, dan wordt deze gedoneerd aan de Zoetermeerse Speelgoedbank. Met de deelname van alle zes de AH filialen in de stad is toont Albert Heijn zich een goede buur!

De reguliere inname van het speelgoed vind plaats bij MOOI aan de Willem van Cleeflaan 1005a in Palenstein op afspraak en op de Busken Huethove 63 van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Contact

Vragen? Wilt u weten of u in aanmerking komt voor het uitzoeken van speelgoed? Neem gerust contact op. Mail naar Michelle Goedhart (m.goedhart@stichtingmooi.nl) of Iris Janse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  of bel naar MOOI via 079 - 346 20 00.

De Speelgoedbank is op Facebook: www.facebook.com/SpeelgoedbankMOOI.

-advertenties-

-goede doel-