Leo van der Meer is erg gericht op samenwerking. Niet iets wat je meteen zou denken van een Albert Heijn manager, die winst moet maken. Leo heeft echter zo zijn eigen kijk op de wijk. Jaren lang heeft hij in Den Haag zijn winkel gehad en begon daar met het sponsoren van fruit bij sportwedstrijden. Al snel merkte hij dat dit erg gewaardeerd werd. In de wijk Meerzicht gaat hij nog een stapje verder.

MeerNieuwsMeerzicht 1  MeerNieuwsMeerzicht 2 
   

"In het begin moest men wel even wennen aan mijn idee om fruit en drinken te sponsoren voor wijksport evenementen. Maar nu werk ik met alle scholen samen en hebben we laatst samen het schoolontbijt gedaan. Ik ben nu in gesprek met de wijkregisseur en verschillende stichtingen om te kijken wat we voor elkaar kunnen doen," legt Leo uit. Steeds vaker kan Leo activiteiten ondersteunen en komt zijn doel om van Meerzicht een nog leukere wijk te maken, dichterbij.

Daarnaast krijgen stichtingen en goede doelen van hem de ruimte in zijn winkel om zichzelf aan het publiek te laten zien of om producten in te zamelen.

MeerNieuwsMeerzicht 3Eerder dit jaar heeft hij de 'emballage actie' geïntroduceerd. Hij heeft stichtingen uit de wijk Meerzicht gevraagd of zij mee wilden doen. Het systeem is heel simpel. Klanten die hun lege flessen terug komen brengen krijgen de vraag of zij hun bon willen doneren aan een stichting. De eerste actie was meteen een groot succes. De kledingbank heeft er een prachtig bedrag mee opgehaald om zo de strippenkaart voor klanten in te voeren.

Sinds deze maand gaat de opbrengst naar Zoetermeer Actief, voor het opzetten van een wijknieuwspagina Meerzicht. Dit onder de naam: 'Meer nieuws in Meerzicht.' Hierop komt al het wijknieuws en vooral ook de evenementen en activiteiten in de wijk te staan. Door te weten wat er te doen is in de wijk zullen mensen eerder hun huis uit gaan en andere mensen ontmoeten. Zoetermeer Actief zal een aantal wijkbewoners opleiden en ondersteunen om het nieuws te verslaan en de activiteiten in kaart te brengen.

Mark Neijssel, voorzitter van stichting Rond Zoetermeer Actief is enorm blij met deze samenwerking. "Het is een prachtige manier om samen op te trekken, de wijkbewoners te informeren maar zeker ook te activeren. Met de opbrengst van de emballage gaan wij op onze site een wijknieuwspagina maken en zullen in eerste instantie twee wijkreporters en twee wijkfotografen kunnen opleiden. Zij zullen contacten onderhouden met alle partijen in de wijk om zo iedereen goed te informeren," aldus Mark.

Steun 'Meer nieuws in Meerzicht' met uw emballagebon

 

Lees meer over deze en alle andere acties op de Facebookpagina van Albert Heijn Meerzicht. Hierop geen reclame acties, maar leuke weetjes over de winkel, de acties en het winkelcentrum.

-advertenties-

-goede doel-