schrijfmarathonBrieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat doen honderdduizenden wereldwijd met Amnesty International op 10 december, de Dag van de Mensenrechten. Met succes. Gevangenen komen vrij. Mensen voelen zich gesteund. Doe dit jaar ook mee!

Vorig jaar zijn in Zoetermeer 250 brieven geschreven, dit jaar is het doel 600! Doe jij mee? Voor postzegels wordt ook gezorgd, een eigen bijdrage mag altijd. Er zullen die dag ook in diverse klassen extra lessen gegeven worden over mensenrechten en klassikaal kan geschreven worden, op ’t Alfrink het Stedelijk College.

Brieven schrijven werkt

Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden.

Je bent welkom:

10.00-14.00 uur op het Stedelijk College, Van Doornenplantsoen, in de kleedkamer van de theaterzaal, van buiten bereikbaar via de parkeerplaats- volg de vlaggen.

17.00-22.00 op het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) bij het Stadhuis. De ijsbaan staat voor de deur, dus als je klaar bent met schaatsen, kun je schrijven!

Inlichtingen te verkrijgen bij Amnesty Zoetermeer, scholenwerker Wilma van Hengel 06 141 73520 of een berichtje via fb.

Voorbeeldbrieven, pennen en thee zijn gratis aanwezig bij de schrijfmarathon!

-advertenties-

-goede doel-