20151126 71751Het ID College Zoetermeer is dit jaar al 60 jaar verbonden met Zoetermeer. De school startte in 1955 onder de naam De Dobbe, veranderde een paar keer van naam maar bleef stevig verankerd in de stad. Het ID College vierde dit jubileum met een grote upgrade van de school, in een paar maanden tijd is het Van Doornenplantsoen omgetoverd tot een eigentijdse school. Het gebouw is uitgebreid, verbeterd, vernieuwd en verfraaid. Motivatie daarvoor is efficiënter ruimtegebruik en een doelmatiger opleidingsaanbod.

Op donderdag 26 november opende burgemeester Aptroot het vernieuwde ID College. De burgemeester sprak lovende woorden over het gemoderniseerde pand aan het Van Doornenplantsoen: “Het nieuwe gebouw is een nieuwe impuls voor de ontwikkeling van ID College. Het is een prachtige plek geworden om een vak te leren maar ook om je zelf persoonlijk te ontwikkelen”.

Burgemeester Aptroot maakte met een VR-bril op een korte virtuele toer door het vernieuwde schoolgebouw. Later op de middag konden de gasten met een rondleiding van studenten door de echte school, kennismaken met de theorie- en praktijklokalen. Daarbij konden ze binnenkijken bij docenten en studenten van de verschillende opleidingen die aan het Van Doornenplantsoen gehuisvest zijn.

Otto Jelsma, voorzitter van het College van Bestuur van de school, is trots op zijn school. Jelsma: “Ontwikkelingen in ICT en technologie gaan snel, maar onze school is hier nu ook goed voor uitgerust.” Op dit moment volgen 2400 mbo-studenten een opleiding bij ID College in Zoetermeer. Daarmee is Zoetermeer in grootte de tweede vestiging van ID College, na Gouda. Als student kun je er kiezen uit de opleidingen Economie, Entreeopleidingen, Gezondheidszorg, Uiterlijke verzorging, Sport & Bewegen, Orde & Veiligheid, ICT en Welzijn.

20151126 71740 20151126 71757

Virtual Reality

Tijdens de feestelijke opening konden de genodigden, zo’n honderd man, kennismaken met de stappen die ID College zet in de ontwikkeling van het mbo-onderwijs en Virtual Reality. Bij ID College valt dat binnen Smart Technology, dat volgend schooljaar als volwaardige opleiding start.

-advertenties-

-goede doel-