coins 1413364 639x598Je ontvangt een aanzegging tot ontruiming. Hoe nu verder? Een vraag die huurders zichzelf zullen stellen. De Wijkcoaches van Kwadraad in Zoetermeer hebben hier zeer regelmatig mee te maken. Zij gaan af op de adressen waar minderjarige kinderen ingeschreven staan. Wijkcoach Alexander Harfterkamp volgt het gezin Smit. Vader (32), moeder (30), dochter (12) en zoontje (7).

Bij een huurachterstand ontvangen cliĆ«nten in eerste instantie een herinnering, waarna een aanmaning volgt wanneer er niet betaald wordt. Ook zal de verhuurder proberen contact te leggen met de huurder. Wanneer dit niet lukt of er volgt geen betaling, wordt het dossier na twee maanden achterstand doorgestuurd naar de deurwaarder. De deurwaarder informeert de huurder door middel van een brief.

Aanzegging tot ontruiming

Wanneer de huurder niets doet, wordt na drie maanden achterstand het vonnis aangevraagd om de huurovereenkomst te ontbinden, waarna aanzegging tot ontruiming wordt verstuurd naar de huurder.

Wijkcoach Alexander Harfterkamp over familie Smit:

Samen met moeder openen wij de enveloppen en sorteren alles op stapeltjes. Een hoop chaos en ik constateer dat de Belastingdienst geen rekening heeft gehouden met het vrij te laten bedrag. Dit is het bedrag wat iemand, in dit geval een huishouden nodig heeft voor de dagelijkse kosten.

Samen met moeder vul ik hiervoor een formulier in, die moeder later gaat posten. Ik neem contact op met de verhuurder en leg de situatie uit. Ik vraag om twee weken uitstel om samen met huurder alles uit te zoeken en te komen met een oplossing. De uitstel wordt verleend.

Volgende week deel 3 van deze vijfluik; voorkoming van ontruiming. Kijk deel 1, het ontstaan van schulden, van vorige week hier terug.

-advertenties-

-goede doel-