drunken desperation 1326123 639x520Je ontvangt een aanzegging tot ontruiming. Hoe nu verder? Een vraag die huurders zichzelf zullen stellen. De Wijkcoaches van Kwadraad in Zoetermeer hebben hier zeer regelmatig mee te maken. Zij gaan af op de adressen waar minderjarige kinderen ingeschreven staan. Wijkcoach Alexander Harfterkamp volgt het gezin Smit. Vader (32), moeder (30), dochter (12) en zoontje (7).

Een aanzegging tot ontruiming kan voorkomen worden door contact met de verhuurder op te nemen bij aanvang betalingsachterstand. Door direct al contact op te nemen met de verhuurder, kunnen extra bijkomende kosten zoals de deurwaarderskosten voorkomen worden.

De verhuurder zal altijd vragen om de lopende huur te blijven betalen met daarbij voor in hoeverre dit haalbaar is een aflossing op de achterstand. Wanneer aan dit laatste niet voldaan kan worden, zal de verhuurder de achterstand doorsturen naar de deurwaarder.

Wijkcoach Alexander Harfterkamp over familie Smit:

Moeder kijkt mij aan en geeft aan mij erg dankbaar te zijn. Zonder mij hadden zij op straat gestaan voegt ze eraan toe. Ik geef aan dat het altijd belangrijk is om contact op te nemen met schuldeisers om de situatie uit te leggen.

Schuldeisers zijn meer bereid om mee te denken wanneer er vanaf het begin af aan contact met hen opgenomen wordt. Ik spreek met moeder af dat zij contact op gaat nemen met de overige schuldeisers om alle openstaande bedragen op te vragen en te noteren. Er wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor twee dagen later.

Volgende week deel 4 van deze vijfluik; hulpverlening. Kijk deel 2, ‘Wat is er al gebeurd?’ van vorige week hier terug.

-advertenties-

-goede doel-