20151128 7196720151128 71961De huizen aan de Louis Toeboschrode in Buytenwegh zijn pas deze zomer opgeleverd maar de nieuwe bewoners gaan al meteen enthousiast aan de slag met het groen in hun straat. Het project begon met drie bewoners, die bij de gemeente een aanvraag indienden voor adoptie van de groenstrook voor hun deur in de straat. Vervolgens begon het balletje te rollen en werden ook de andere bewoners in de straat benaderd om hieraan deel te nemen. Het resultaat is dat van de 22 adressen in de straat er 21 meedoen met het adoptiegroen, het laatste huis is op dit moment nog niet bewoond.

De meeste bewoners kozen voor een combinatie van buxusboompjes en gras, maar er zijn ook tuintjes die met meer bloemen beplant worden.

Wijkwethouder Taco Kuiper bezocht het initiatief zaterdag en sloeg samen met de bewoners het paaltje ‘meer doen met uw Buurtgroen!’. Taco Kuiper: “Het is fantastisch om te zien hoe de bewoners hier samenwerken om het groen in de straat aan te pakken! Naast een mooie straat leren jullie elkaar zo ook een stukje beter kennen!”.

Bekijk meer over dit item in het Zoetermeer actief Weekoverzicht: www.zoetermeeractief.nl/zoetermeer-actief-tv/7826-weekoverzicht-23-29-nov

-advertenties-

-goede doel-