kaarsjesavond straatIn de decembermaand zijn er ook dit jaar weer vele activiteiten in de Dorpsstraat. Bezoek de gezellig kerstmarkt of geniet van de traditionele kaarsjesavond!

Op zaterdag 12 december is er een proeverij en een kleinschalige kerstmarkt in de Dorpsstraat. De proeverij is een samenwerking van de verswinkels en horecagelegenheden uit de straat. U kunt deze dag uitgebreid inspiratie opdoen voor de kerstdis, of voor culinaire hapjes tijdens uw feestelijkheden in de decembermaand.

De Dorpsstraat heeft het meest uitgebreide aanbod van verswinkels van alle winkelcentra in Zoetermeer, aangevuld met gezellige horeca. Voor een aantal van deze winkels staan kramen waar u gratis kunt proeven en u laten overtuigen van het kwalitatief hoogwaardige aanbod. Verder staan er nog een aantal kramen op het Schoolplein, aangevuld met diverse andere kerstspecialiteiten.

Traditionele kaarsjesavond

Op dinsdag 15 december vormt de Dorpsstraat het decor van de traditionele kaarsjesavond... De gezelligste avond van het jaar beleeft alweer de 45e editie! Droom weg bij de duizenden lichtjes en kaarsjes in de etalages van de winkeliers en achter de ramen van de bewoners in en om de Dorpsstraat. Na het ontsteken van de gigantische kerstboom om 18.30 uur op de Dobbeplas door burgemeester Aptroot volgt er een lampionnenoptocht met een arrenslee richting het begin van de Dorpsstraat (west). Daar vinden vanaf 19.00 uur al de eerste activiteiten plaats...

Hippie Christmas in ’t Park

kaarsjesavond koorVorig jaar introduceerde TERRA Art-projects tijdens Kaarsjesavond in de Dorpstraat ‘Hippie Christmas in ’t Park’, een plek waar jong en oud kon genieten van lichtjes, vuurkorven en ‘hippiemuziek’. De organisatie merkte dat ‘Hippie Christmas’ erg gewaardeerd werd door de (vele) bezoekers. Dit jaar pakt TERRA grootser uit. Denk aan een mini wintereditie van Zondag in ’t Park! Op 15 december zal de parkprogrammering al vanaf 17.00 uur beginnen. Dat is inderdaad rond etenstijd. Gelukkig kun je in het park bij de aanwezige Foodtrucks terecht voor lekker eten en (warme) dranken. Natuurlijk zal dj Johan tussen de vele lichtjes zijn vintage platen draaien (dansen is toegestaan). Of luister tijdens een opwarmmomentje bij de vuurkorven naar een intiem akoestisch optreden van Zoetermeers talent. Ben je echt in de hippiestemming? Laat dan een veer in je haar vlechten in de huiskamer van Atelier Le Rouge. Het TERRATORIUM aan de Dorpsstraat 12 is tijdens Kaarsjesavond ook geopend voor het publiek. Je kunt hier de expositie van de Zoetermeerse kunstenaar Usha Ramesh bekijken en luisteren naar het accordeonspel van Jan Lenoir.

Het dorp ‘leeft’ tijdens Kaarsjesavond!

Verderop voorbij het kruispunt bij de ‘Oude Kerk’ valt er ook heel wat te beleven... Dit alles in een zeer sfeervolle ambiance met vele koren en muziekensembles die prachtige liederen ten gehore brengen. Geniet tussendoor van de glühwein en warme chocomel die op meerdere locaties in de straat gratis verkrijgbaar zijn. Zelfs Molen de Hoop doet mee aan deze traditionele kaarsjesavond. De Molen is in het thema verlicht en geopend voor bezoekers van 19.00 tot 21.00 uur. Op het Schoolplein is een levende kerststal ingericht en uitgebeeld door leerlingen van het Stedelijk College, daarnaast bieden zij ook een podium met jong talent. Dit zijn ingrediënten waar jaarlijks vele duizenden bezoekers op afkomen. Het zorgt voor sociale cohesie voor jong en oud. De sfeer doet eer aan het gevoel wat iedereen heeft in de donkere dagen voor kerst. Gezinnen, families, leerlingen, ouderen, jongeren, verenigingen en vrijwilligers maken deze 'traditie' elke keer weer tot een jaarlijks feest in kerstsferen.

Tiroler live muziek

Op zaterdag 19 december, de laatste koopzaterdag van het jaar, brengt de Dorpsstraat u in de stemming met ‘Tiroler live muziek. Ondertussen trakteert de vrolijke kerstman iedereen voor passend vermaak!

Voor de komende periode zijn er ook een aantal extra koopavonden/-dagen gepland. De extra koopavonden zijn op donderdag 3 en woensdag 23 december. Daarnaast zijn de winkels ook overdag op maandag 21 en maandag 28 december geopend.

-advertenties-

-goede doel-