20151202 72455


samenspraakVanaf vandaag kunnen Zoetermeerders 24 uur per dag online zien welke samenspraakmogelijkheden er zijn in de stad. Op een overzichtelijke online kaart is met één muisklik te zien wat de samenspraakmogelijkheden zijn in buurt, wijk en stad. Met de kaart hebben inwoners altijd een actueel overzicht van de mogelijkheden om invloed uit te oefenen op plannen van de gemeente. De samenspraakkaart is te vinden op www.zoetermeer.nl/samenspraakkaart
Wethouder Robin Paalvast zette de samenspraakkaart vandaag officieel online. Hij is erg blij met de samenspraakkaart: “Zoetermeer zet de laatste jaren sterk in op samenspraak. Het is voor inwoners alleen soms lastig om te weten waarover en wanneer ze nu precies mee kunnen praten. De samenspraakkaart maakt voor iedereen in één oogopslag duidelijk wat de mogelijkheden zijn.” De kaart is een plattegrond van Zoetermeer waar punten staan aangegeven waar samenspraak over is. Door op die punten te klikken geeft een apart scherm aan om welk onderwerp het gaat, wanneer het speelt en welke trede van de samenspraak mogelijk is.

De kaart wordt nog verder ontwikkeld en ingevuld en zal straks niet alleen de samenspraak laten zien, maar mensen ook de gelegenheid geven hier direct op te reageren. Ook maatschappelijke initiatieven zoals Wijk aan Zet en Buurtdromen kunnen een plek krijgen op de kaart.


Meer online samenspraak

De gemeente gaat de komende tijd de mogelijkheden uitbreiden om ook online mee te doen aan samenspraak. Online samenspraak is een goede aanvulling op de al bestaande methoden van samenspraak, omdat veel mensen gemakkelijk toegang hebben tot internet en social media. Het is ook een goede manier om de “zwijgende meerderheid” beter te betrekken bij beleid en projecten in de stad. De online samenspraakkaart is een eerste stap om de online samenspraak van de gemeente verder te ontwikkelen.

-advertenties-

-goede doel-