799px Zoetermeer Meerzicht Voorweg 04“De Voorweg volbouwen gaat natuurlijk niet gebeuren. We kijken juist heel  zorgvuldig bij nieuwe ontwikkelingen of deze wel in het historische en groene  karakter van de weg passen”, vertelt wethouder Marc Rosier over de visie Voorweg, die het college ter vaststelling voorlegt aan de gemeenteraad.

De visie geeft een goed beeld van de kwaliteiten van de Voorweg en beschrijft hoe  daarmee om moet worden gegaan. Het gaat om kwaliteiten als historie, landelijke uitstraling, rust, variatie, openheid en groen. Deze moeten in principe behouden  blijven. Ze worden in belangrijke mate bepaald door de omliggende natuur, het  groen en de tuinen. Bij nieuwe ontwikkelingen is ‘terughoudendheid’ een heel belangrijk uitgangspunt. Dit betekent niet dat er helemaal niks meer kan aan de Voorweg, maar wel dat de belangrijke kwaliteiten behouden blijven en gestreefd  wordt naar kwaliteitsverbetering.

Samen met bewoners

Wethouder Rosier is enthousiast over de manier waarop de visie tot stand is  gekomen. “De visie Voorweg is echt samen met de bewoners gemaakt. Na twee  drukbezochte inspraakavonden is een klankbordgroep gevormd. Deze heeft samen  met de gemeente opgeschreven wat voor ontwikkelingen er wenselijk zijn op de  Voorweg.” De visie is te vinden op www.zoetermeer.nl/visievoorweg.

Oude linten

De gemeente heeft de Visie Voorweg opgesteld, omdat er grote behoefte bestaat  aan een breed gedragen visie op de oude linten. Deze historische linten zijn beeldbepalend en cruciaal voor de geschiedenis en het karakter van Zoetermeer.

Momenteel wordt ook gewerkt aan een visie op de Zegwaartseweg.

-advertenties-

-goede doel-