151128 Verstild geluk met cadeauRuim 12.000 gasten, waarvan zo'n 8.500 kinderen, 28 Pathé- , Foroxity- en Movie Unlimitedbioscopen, ruim 700 vrijwilligers, 28 Sinterklazen en een veelvoud aan Pieten waren onderdeel van het jaarlijkse Sterrenfonds Sintfeest. Want wat als je in Sinterklaas gelooft maar je ouders hebben geen geld voor een cadeautje? Hoe voelt het dan, als je vriendjes en klasgenootjes vertellen over alles wat de Sint hen heeft gebracht? Volgens schattingen van het Cultureel en Sociaal Planbureau leeft tenminste 1 op de 9 kinderen in Nederland op dit moment in armoede. Gemiddeld 3 in iedere schoolklas... Dat zijn zo'n 400.000 kinderen, terwijl dat aantal naar verwachting de komende jaren verder stijgt. Door het Sterrenfonds Sintfeest voor gezinnen met kinderen in de gelovige leeftijd, is Sinterklaas in hun beleving dit jaar hun huisje niet voorbij gegaan.

Kiwanis Zoetermeer en Sterrenfonds zijn in 2013 samenwerking aangegaan. Mede hierdoor kunnen dit soort grote projecten voor kinderen gerealiseerd worden. Kiwanis Zoetermeer heeft het Sterrenfonds geholpen om bijna 100 vrijwilligers in het land te vinden vanuit verschillende regionale Kiwanis clubs. Tevens helpen de leden in de omgeving van Zoetermeer bij bioscopen met enthousiasme bij een geweldige Sinter klaas beleving.

151128 Daar komen de Pieten DSC 0024

In verschillende steden in meerdere bioscopen en in de verschillende bioscopen weer meerdere zalen. Alles is er aan gedaan om de kinderen en hun gezin een onvergetelijk Sinterklaasfeest aan te bieden. Compleet met Sintbezoek, popcorn en een drankje, de film De Club van Sinterklaas en Het Pratende Paard en een cadeautje mee naar huis. Terwijl professionele fotografen voor de blijvende herinnering zorgen.

Kiwanis

Kiwanis Zoetermeer & De Hoop is een gezellige en gevarieerde groep professionals die iets terug willen doen voor de maatschappij en daarbij gezelligheid en netwerken hoog in het vaandel hebben staan. De huidige leden komen uit diverse beroepsgroepen en zijn actief betrokken. De Kiwanisclub heeft ongeveer drie projecten per jaar, waaronder een ‘funding’ project en een 'handen uit de mouwen' project. Daarnaast zoeken zij regelmatig de samenwerking op met andere projecten.

-advertenties-

-goede doel-