DSC 1910Simone Roerade, inmiddels net weer terug van de succesvolle tour in China met Licks & Brains wist het publiek al vanaf het eerste nummer ‘los’ te krijgen. Haar optreden zondag 6 december voor Fascinating Jazz in De Sniep zette de zaal al vanaf het begin op zijn kop.

Haar power stem en energie daagt je uit om mee te zingen. Want energie is waar het om draait, wat op het podium ontstaat en regelrecht overslaat op het publiek.

DSC 1888 DSC 1902

In de jaren ‘90 maakte zangeres Simone Roerade een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje met haar band Hips en zong ze met veel bekende artiesten in binnen en buitenland. Later ook zong ze de backings bij onder andere Kane en The Golden Earring.

Als docente aan het Rotterdams Conservatorium heeft ze verscheidene jazzstudenten opgeleid, die zelf ook weer een jazzpodium hebben bereikt. Daarnaast treedt ze ook nog regelmatig op met de bekende zanger/acteur Joris Lutz.

 

Jazz kent verschillende stijlen die Simone ook niet schuwt, swingend, funky, groovy en met veel ritme. Vorig jaar stond ze op het podium tijdens de Jazznight en heeft ook daar een spetterend optreden verzorgd. En dat ze houdt van het enthousiasme van het meegaande publiek blijkt maar weer. Want deze avond maakte ze bekend dat ze volgend jaar met haar band wederom zal optreden tijdens de jazznight in september.

Bezetting:

Simone Roerade - vocals

Berthil Busstra – Hammondorgel / backingvocals

Bart Wijtman – bas / backingvocals

Sjoerd van Bommel – drums / backingvocals

DSC 1941 DSC 1921

De eerstvolgende jazz middag zal plaatsvinden op de eerste zondag in januari en wel op 3 januari 2016. Dan kunt u genieten van een prachtig Nieuwjaarsconcert van Deborah J. Carter (USA). Deborah Carter / componiste / arrangeur brengt overduidelijk haar multiculturele ervaringen over in haar muziek en behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Zij is door Music Maker beschreven als ‘absolute top klasse’, en is een van de meest dynamische zangeressen in de jazz scene.

 

Tekst en foto: Jerrold Mallee, Mediafoto’s Zoetermeer

Voor meer foto’s: zie FB-pagina Jerrold Mallee

-advertenties-

-goede doel-