2384 17544 HIRES ardito 

 2384 17588 HIRES ardito

Foto's: Ardito

Vrijdag 4 december werd de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2015 uitgereikt. De afgelopen weken mochten de Zoetermeerse inwoners hun stem uitbrengen op Storytellers, San Holo, Carlos Puts, Shariffa Indiana Kanbier en Marcel Singor. In het CKC Zoetermeer vond op een feestelijke manier de uitreiking plaats.

Nadat Shariffa Indiana Kanbier werd aangekondigd aan de hand van een mooi lijstje wat zij allemaal heeft bereikt de afgelopen jaren liet zij door middel van een spetterend optreden horen waarom ze de nominatie verdient heeft dit jaar. "Vijftien jaar jong met zoveel talent en al zoveel bereikt, dat belooft veel voor de komende jaren!"

Jeugd van Tegenwoordig

Vervolgens vertelde Marcel Singor dat hij net zijn eerste soloalbum uit heeft gebracht. Aan dit album werkte hij samen met producer Bas Bron, die we kennen van de Jeugd van Tegenwoordig. Nadat hij zijn nieuwe clip aan het publiek had vertoond, liet hij ook nog zijn kunsten op de gitaar horen.

Na Marcel Singor was het de beurt aan San Holo om zich voor te stellen. San Holo stapte na een korte introductie achter de draaitafels en liet met een kleine demonstratie zien hoe een deejay nummers aan elkaar mixt. Draaien vindt Sander leuk, maar muziek produceren is wat hij het leukst vindt om te doen. Met leuk een filmpje toonde hij hoe hij in zijn keukentje muziek produceert.

Na de muzikale genomineerden was het de beurt aan de theater nominaties. Storytellers heeft ondanks een aantal tegenslagen dit jaar een uitermate geslaagd festival Historisch Zoetermeer neer weten te zetten. Om het publiek een beeld te geven van het festival lieten ze door middel van een compilatie zien wat er allemaal te doen en zien was rondom de Dobbe dit jaar.

Hoofdrol Billy Elliot

Als laatste genomineerde mocht Carlos Puts naar voren komen en presenteren waarom hij genomineerd is. Het jonge musicaltalent mocht vorig en dit jaar de hoofdrol mogen spelen van Billy Elliot in de gelijknamige musical. In januari werd Carlos Puts uitgeroepen tot Aanstormend Jong Musicaltalent van het jaar. Met een filmpje gaf hij het publiek een kijkje in zijn leven de afgelopen jaren.

“Het was een hele spannende eindsprint. Natuurlijk zijn alle genomineerden winnaars met de nominatie, maar dit jaar gaat de publieksprijs naar Carlos Puts”, aldus wethouder Paalvast. De wethouder overhandigde daarna de cheque en het Bronzen Visdiefje - van kunstenares Fieke Hordijk - aan de zichtbaar verraste en blije Carlos Puts.

-advertenties-

-goede doel-