zm actief team 2Wijkwebsite Buytenwegh zal in januari van start gaan, met nieuws, nieuwtjes en aankondigingen vanuit de wijk, voor en door wijkbewoners. Voor dit nieuwe project is Zoetermeer Actief nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers in de wijk Buytenwegh, die het leuk vinden om over het nieuws in hun wijk te schrijven. Of foto's te maken!

De vrijwilligers voor de wijkpagina krijgen een korte opleiding om te leren hoe zij een kort artikel kunnen schrijven, zij leren hoe je iemand moet interviewen en wat belangrijk is voor een nieuwsartikel. Ook komt er een workshop fotograferen. Redacteur Mark Neijssel: "We zoeken mensen die het leuk vinden om ergens op af te gaan, die nieuwsgierig zijn naar wat er in hun buurt gebeurt en dit graag delen met hun buurtgenoten!"

De wijkwebsite vervult een belangrijke plaats in de wijk als digitale ontmoetingsplaats, mensen kunnen hier gemakkelijk en snel zien wat er speelt in de wijk en waar ze bijvoorbeeld naar toe kunnen voor buurtactiviteiten. Ook de buurtverenigingen en organisaties in de wijk zoals MOOI! en Piƫzo werken mee aan de Buytenwegh pagina en zullen hier hun nieuws op zetten. Als vrijwilliger voor deze pagina maak je je eigen wijk leuker en gezelliger, terwijl je zelf veel nieuwe contacten legt en ontwikkelingen in de wijk op de voet volgt.

 

Interesse?

Interesse in dit leuke en actieve vrijwilligerswerk? Wij zijn op zoek  naar mensen die minimaal 4 uur per week te besteden hebben en die wonen in de wijk Buytenwegh. Andere wijken komen later dit jaar aan bod! Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij de redactie van Zoetermeer Actief: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zm actief team Het Zoetermeer Actief team aan de slag met een video interview op de Klaverbladloop

-advertenties-

-goede doel-