20150604-53147.JPGZoals de zaken er op dit moment voorstaan zal er in 2016 geen Avond4daagse zijn in Zoetermeer. De Stichting Avond4daagse heeft namelijk op dit moment veel en veel te weinig vrijwilligers om dit feestelijk spektakel voor klein en groot ook het komende jaar op een goede en veilige manier te kunnen organiseren. Anton Mansveld, die zich ruim 15 jaar samen met zijn vrouw heeft ingezet voor dit jaarlijkse feest, heeft zijn activiteiten voor de Zoetermeerse Avond4daagse beëindigd. De heer Mansveld heeft aangegeven dat de organisatie te zwaar voor hem werd, gezien zijn gevorderde leeftijd.

Binnen de Avond4daagseorganisatie is er helaas niemand bereid om zijn taak als algemeen coördinator over te nemen. Maar er zijn ook mensen nodig voor al die andere ‘klusjes’ die Anton Mansveld uitvoerde, zoals de inschrijving van/door scholen en individuele deelnemers, het inkopen en verdelen van beloningen en versnaperingen en door sponsoren aangeboden artikelen.

Het huis van de familie Mansveld aan het Safarigeel deed elk jaar weer dienst als inschrijfkantoor voor scholen en individuelen en als opslagruimte en distributieplaats. Ook een tiental andere vrijwilligers (voor het merendeel verkeersregelaars) heeft aangegeven dat zij vanwege gevorderde leeftijd of verslechterde fysieke gesteldheid in 2016 niet meer beschikbaar zijn. De organisatie was heel erg blij met opnieuw een record aantal voor een beloning lopende deelnemers in 2015, zo’n 3.600, maar moest ook concluderen dat er voor zoveel deelnemers en als begeleiders meelopende mensen eigenlijk te weinig verkeersregelaars waren.

Er is dus hulp van heel veel extra mensen nodig om ‘Geen Avond4daagse in 2016’ om te zetten in ‘Natuurlijk is er ook in 2016 een Avond4daagse in Zoetermeer’.

Wat de Stichting Avond4daagse Zoetermeer daarvoor nodig heeft, is kortom het volgende:

-              een algemeen coördinator

-              een viertal vrijwilligers voor de inschrijving door scholen, andere groepen (twee dagdelen van 10:00 tot 14:00) en individuele deelnemers (twee avonden)

-              ruimte waar de inschrijving door scholen en andere groepen kan plaatsvinden

-              een viertal vrijwilligers voor het inkopen en verdelen van beloningen en versnaperingen

(4 tot 5 dagdelen)

-              een vijftiental vrijwilligers die (na een instructie via zogenoemde e-learning door de Stichting Verkeersregelaars Nederland) willen fungeren als verkeersregelaar, bij voorkeur voor alle vier de avonden.

-              een coördinator voor de buitendienst

Voor de opslag van beloningen, versnaperingen en sponsorartikelen is gelukkig al ruimte gevonden. Gegadigden voor de functies van algemeen coördinator en coördinator buitendienst kunnen zich aanmelden via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook vrijwilligers voor inschrijving , voor inkoop en distributie en voor verkeersregelaar kunnen zich via email aanmelden. Nadere inlichtingen kunnen worden gevraagd via email of bij de secretaris van de organisatie, Sieger Timmer, op 079 3620583 of 06 45194437.

-advertenties-

-goede doel-