IMG 7491Zaterdag 12 december vierde Tenniscentrum Meerzicht het 40-jarig jubileum van het tenniscentrum. Proftennisser Robin Haase sloeg samen met burgemeester Aptroot de eerste bal om het jubileumsfeest te openen. Robin Haase traint vaak in de Zoetermeerse tennishal als hij in Nederland is. Robin: “Ik reis natuurlijk veel en train in veel verschillende hallen en plaatsen, maar dit is al jaren mijn thuisplek waar ik graag train!”

IMG 7486Terwijl de vele aanwezige tennisliefhebbers aan de slag gingen met een tennisworkshop van Haase, verzamelden alle vrijwilligers van het tenniscentrum zich in de kantine.

Burgemeester Aptroot sprak de vrijwilligers toe en had in het bijzonder veel lovende woorden voor de heer Baptiste, die zich al jaren als vrijwilliger inzet voor het centrum. Al meer dan 29 jaar zet de heer Baptiste zich in voor de Bridgeclub Mariahoeve. Begonnen als lid nam hij al snel de rol van voorzitter over. Naast zijn vrijwilligerswerk bij de Bridgeclub maakt de heer Baptiste heel wat uren per week vrij voor Tenniscentrum Meerzicht. De heer Baptiste is bij Tenniscentrum Meerzicht mede oprichter van de 50+ tennisclub. Vier dagen per week zorgt hij dat de 50+ tennisclub goed loopt en dat de leden tevreden zijn.

De heer Baptiste was zichtbaar zeer verrast toen de burgemeester hem, in naam van de Koning, mocht benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hr Baptiste: “Ik ben alom verrast, wist hier niets van! Maar het is niet dankzij mij alleen, ook dankzij Ruud van Hoogdalem van Tenniscentrum Meerzicht is het zo ver gekomen dat het 50+ tennis zo goed draait. Het samen tennissen geeft een goede band voor de 50-plussers onderling. Dit maakt het de moeite waar om te blijven sporten op hogere leeftijd, zo hebben wij zelfs 3 80-plussers in de club die nog regelmatig oefenen!”

Foto's: Patricia Munster, http://patriciareports.com

-advertenties-

-goede doel-