wereldlichtjesdag 1Foto’s: Ron Jenner Fotografie

Op zondagavond 13 december werd op de begraafplaats bij crematorium Meerbloemhof in Zoetermeer de duisternis van de avond verlicht door vele kaarsen, lantaarns, lichtjes, fakkels en vuurkorven. Met veel licht kwamen voor het derde jaar in Zoetermeer weeouders en hun naasten bijeen om hun overleden kinderen te herdenken.

wereldlichtjesdag 2Honderdzestig weeouders, naasten en vrijwilligers liepen met kaarsen aan een stille lichttocht langs de kindergraven, waarna ze in de zaal van het crematorium Meerbloemhof konden plaatsnemen. Daar werden teksten voorgelezen, de namen van negenenvijftig overleden kinderen genoemd en stilte in acht genomen. Zangeres Natalie Merfort ontroerde de bezoekers met haar zang en pianospel. Het was een gedenkwaardige bijeenkomst met ruimte voor emoties. Na afloop was er gelegenheid tot gesprek en gaven bezoekers aan zich getroost te hebben gevoeld door de herdenking. Een overleden kind, van welke leeftijd ook, laat kringen achter in het leven van de weeouders en van vele anderen.

Dankbaar

De vrijwillige organisatie, bestaande uit Eveline van den Bosch, Ingrid Nijssen, Anita de Roode van De Troostkamer en rouwtherapeut Kathy Beckers-Mansell van MetJari, is dankbaar voor alle hulp van vele vrijwilligers en vele Zoetermeerse sponsoren, zonder wie deze herdenking niet mogelijk zou zijn geweest. De Gemeente Zoetermeer heeft de begraafplaats opengesteld en verlicht met lichtjes, fakkels en vuurkorven. Monuta stelde het crematorium beschikbaar voor de herdenking. De organisatie kijkt terug op een waardevolle bijeenkomst, waarbij het gemis van een overleden kind een verbindende schakel was en zet zich in om volgend jaar op zondag 11 december 2016 weer een Wereldlichtjesdag-herdenking te organiseren.

-advertenties-

-goede doel-