ZelfbrengdepotDe gemeente Zoetermeer doet mee aan de landelijke Wecycle inlever actie voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Doel van deze actie is om het inleveren van e-waste door de inwoners bij het Zelfbrengdepot aan de Argonstraat 25 te stimuleren. Hierdoor spaart de gemeente punten en maken de inwoners kans op een mooie prijs. De eerste 25 deelnemende gemeenten ontvangen een sponsorcheque van €1.000,- Zoetermeer schenkt deze dan aan Kledingbank MEVE, een lokaal initiatief om kleding een tweede leven te geven

Puntensysteem

De gemeente verdient punten indien de inwoners bij het Zelfbrengdepot aan de Argonstraat 25 e-waste inleveren. Tijdens het inleveren kunnen zij ter plekke op hun smartphone naar de actiesite. Via GPS wordt herkend of de inwoner echt op de milieustraat is. Indien gelijktijdig een korte enquête over het gebruik van het Zelfbrengdepot wordt ingevuld, wordt dit aantal punten verdubbeld. Deze actie loopt nog tot en met 31 december 2015.

Recycling belangrijk

Jaarlijks verdwijnt ongeveer 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

-advertenties-

-goede doel-