Oosterheem tasSamen met de eigenaar en winkeliers van winkelgebied Oosterheem en winkeliers heeft de gemeente Zoetermeer een Oosterheem boodschappentas van gerecycled materiaal ontworpen om het gebruik van plastic tasjes te voorkomen. Op 30 en 31 december worden deze gratis tassen door winkeliers en jongeren uitgedeeld aan het winkelend publiek in Oosterheem om aandacht te vragen voor het verbod door de Rijksoverheid op het uitdelen van gratis plastic tasjes vanaf 2016.

In mei 2014 is de gemeente Zoetermeer gestart met het project ‘Schoon is gewoon’ om zwerfafval te voorkomen. De gemeente wil er voor zorgen dat er minder afval op straat terecht komt en is diverse projecten gestart met ondernemers, jongeren en scholen.

Landelijk verbod uitdelen plastic tasjes

Als vervolg op de campagne ‘Van afval naar kunst’ die op 29 maart jl. is gehouden in winkelgebied Oosterheem wil de gemeente in dit winkelgebied nu inspelen op het landelijk verbod om per 1 januari 2016 gratis plastic tasjes te verstrekken. Het doel is om zwerfvuil tegen te gaan en verspilling van grondstoffen te voorkomen. Het verbod kan bijdragen aan duurzaam gedrag, bijvoorbeeld door het hergebruiken van een tas.

Wethouder trots op samenwerking

“Zoetermeer werkt hard aan het opruimen van zwerfafval omdat een schone stad aantrekkelijker is om in te wonen en zeker ook te winkelen. Met elkaar kunnen we zwerfafval ook voorkomen door tasjes opnieuw te gebruiken. Daarom ben ik trots op deze samenwerking met de eigenaar van het winkelgebied en de winkeliers. Met deze exclusieve Oosterheemtas laat je zien dat je ook meewerkt aan een schoon Oosterheem”, aldus wethouder Marc Rosier.

-advertenties-

-goede doel-